6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

En pahalı ikinci yol

AK Parti Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, Fatsa-Niksar yolunun 2004 yılı bayındırlık birim fiyatlarıyla 204 milyon YTL olduğunu, 2004 yılından sonraki fiyat artışları dikkate alındığında yaklaşık 500 milyon YTL'yi bulduğunu, bu rakamlarla Karadeniz Sahil Yolu'ndan sonra en pahalı yol olduğunu söyledi.


Fatsa-Niksar yolunun bir ayağı olan ve İslamdağ beldesinden başlayan Fatsa-Korgan yolunda incelemelerde bulunan ve müteahhit firma yetkilisinden çalışmalar hakkında bilgi alan Milletvekili Eyüp Fatsa, Fatsa-Korgan yolunun mevcut haliyle yaz ve kış mevsimi şartları itibariyle ulaşımı çok zorlaştırdığını belirterek, "Ağır tonajlı araçlar bu yolda yıllardır çok zorlandı. Her zaman sis oldu, birçok kazalar oldu. Bu yolda insanlar çok mağdur oldu. Bu zorluğu ortadan kaldırmak için Fatsa-Korgan yolunu İslamdağ'dan başlamak suretiyle Elekçi Irmağı'nın içerisine aldık. Bu yol ihaleli bir yoldur. Yapılan çalışmanın önünde de uzun bir mesafede çalışma oldu. Tamamen ırmak boyunca ve düz bir şekilde ilerliyor. Aynı zamanda Fatsa-Korgan yolu 6 kilometre kısalıyor. Bu yolun başka bir özelliği de Fatsa-Niksar yolunun Fatsa-Korgan-Niksar şeklinde bir başka ayağıdır. Bu yolun yapımına çok uzun zamandır düşünüyorduk ama bu zamana nasip oldu" dedi.


Milletvekili Fatsa, "Tecrübelerime dayanarak söylemek gerekirse, önümüzdeki sene bu yolun açma işi biter. Bu yolu bir bütün olarak düşündüğümüzde 7 ayrı noktada müteahhitler çalışıyor. Fatsa-Niksar yolu, maliyet olarak Karadeniz Sahil Yolu'ndan sonra en pahalı yoldur. Hatta Ünye Çevre Yolu'ndan daha pahalı. 2004 yılı bayındırlık birim fiyatlarıyla 204 milyon YTL'lik bir yoldur. 2004 yılından sonraki fiyat artışlarını da dikkate aldığımızda yaklaşık 500 milyon YTL'lik trilyonluk bir yoldur."

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 17:54:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
onay onay IP: 78.187.39.xxx Tarih : 23.09.2008 09:16:08

Sayın Milletvekilim Aybastı-Fatsa yolu o yoldan daha önemli ama siz malesef hiç olmayacak bir yerden yol yaptırmaya çalışıyorsunuz. Ne diyelim. Aybastı bunun hesabını sorar birgün