6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Engelli futbolcular Ankara yolcusu

Ordu Bedensel Engelliler Ampute Futbol Takımı, merhum Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Hasan Doğan'ın anısına düzenlenen turnuvaya katılmak için Ankara'ya gidecek.


Bedensel Engelliler Federasyonu ve TFF tarafından merhum TFF Başkanı Hasan Doğan'ın anısına 8-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek ve 11 takımdan 150'ye yakın ampute futbolcunun mücadele edeceği turnuvanın açılış töreninde şöhretler karması ile Dünya üçüncüsü Türkiye Ampute Milli Takımı arasında bir gösteri maçı oynanacak.

FIFA kokartlı hakem Selçuk Dereli'nin yöneteceği karşılaşmada Ampute Milli Takımı'na karşı, Şöhretler Karması takımında Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, TFF Başkanı Mahmut Özgener, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, merhum Hasan Doğan'ın oğlu Selim Doğan ve Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın da forma giyecekleri öğrenildi. 3 yıl önce Ordu Bedensel Engelliler Derneği çatısı altında kurulan Ordu Ampute Futbol Takımı da turnuvaya katılan ekiplerin içerisinde yer alacak. Teknik kadro dahil 15 kişilik bir kafileyle Ankara'ya gidecek takımın amacı, turnuvayı başarılı bir şekilde tamamlamak.


Ordu Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Lütfü Vural, amaçlarının birçok branşta başarılı sporcular yetiştirmek olduğunu söyledi. Başarıların kulüplerde elde edildiğinin bilincinde olduklarını ifade eden Vural, bir an önce ampute futbol liginin başlatılmasını isteyerek, kalitenin artmasıyla beraber milli takıma oyuncular yetiştirmeyi istediklerini kaydetti.


Takım kaptanı ve kalecisi Muharrem Kaplan da, 3 yıldır lig olmamasına rağmen disiplinli bir şekilde çalıştıklarını söyledi. Aralık ayında ligin başlayacağını hatırlatan Kaplan, çalışmalarının meyvelerini ligde başarılı olarak göstereceklerini belirtti. Ankara'da yapılacak turnuvada da başarılı olacaklarına inandığını ifade eden Kaplan, merhum TFF Başkanı Doğan'ın isminin böylesi anlamlı bir turnuvaya verilmesinden büyük bir mutluluk duyduklarını dile getirdi.

İha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 16:16:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Tarkan Deniz IP: 85.108.202.xxx Tarih : 6.10.2008 17:44:49

TFF merhum başkanı Hasan Doğan ne güzel de söylemiş ve dile getirmiş. "Futbolun sosyal yönünü de geliştirmek lazım.Bunun yolu da engellilere ve sokak çocuklarına futbolu aşılamaktan geçiyor." Saygılarımla, Tarkan Deniz www.tarkandeniz.com