7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Engelli havalı atıçılar

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen ve 24 ülkeden 110 sporcunun katıldığı 1. Uluslararası Bedensel Engelliler Havalı Silahlar Atıcılık Türkiye Kupası sona erdi.

Türk Milli Takımı, Erkekler 10 Metre Havalı Tabanca kategorisinde birinciliği elde ederken, Bayanlar 10 Metre Havalı Tüfek kategorisinde ise üçüncü oldu.


Baia Otel'in ev sahipliğini yaptığı yarışmalarda ilk defa elektronik hedef sistemi kullanıldı. Yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi. Uluslararası Bedensel Engelliler Atış Komitesi (ISCD) Başkanı Walter Wlaminck de yarışmaları takip etti.


Türk Milli Takımı'nın 'Erkekler 10 Metre Havalı Tabanca' kategorisinde birinciliği elde ettiği yarışlarda, Çin ikinci, Almanya ise üçüncü oldu.

'Bayanlar 10 Metre Havalı Tüfek' kategorisinde ise birinciliği Çin elde ederken, Almanya ikinci ve Türk Milli Takımı ise üçüncü oldu. Ferdi müsabakalarda 'Bayanlar 10 Metre Havalı Tabanca' kategorisinde Çin'den Hai Yan Lın birinci, İran'dan Nayyereh ikinci, Türkiye'den de Aysel Özgan üçüncü oldu.

Erkeklerde '10 Metre Havalı Tüfek' kategorisinde İran'dan Salih Nejad
birinci, İngiltere'den Nathan Milgate ikinci, Çin'den Ding Chao Gou üçüncü oldu.

'Erkekler 10 Metre Havalı Tabanca' kategorisinde ise Çin'den Decheng Ru birinci, yine Çin'den Jianfei Lı ikinci ve Türkiye'den Korhan Yamaç ise üçüncü oldu.

10 branşta yapılan yarışlarda Türk Milli Takımı'ndan 2'si bayan olmak üzere 4 sporcu Pekin'de düzenlenecek Paralimpik Olimpiyatları'na katılma hakkı elde etti.

Ordu Bedensel Engelli Spor Kulübü'nden Cevat Karagöl, başarılarının süreceğini söylerken, Diyarbakır Gençlikspor'dan Suzan Tekin ise, Pekin'de düzenlenecek Paralimpik Olimpiyatları'na katılacağı için şimdiden heyecanlı olduğunu ve finale kalmak için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2008 Cumartesi 14:09:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?