6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Engelli Şair'den yeni kitap

Ordu'nun Fatsa ilçesinde spastik engelli 37 yaşındaki Mitat Karataş, "Anlamsız Dünya" isimli ikinci şiir kitabını çıkardı.


Spastik özürlü Şair Mitat Karataş, ilk çıkardığı "İnsanlar Arasında" isimli ilk şiir kitabında 79 şiir bulunduğunu belirterek, "Anlamsız Dünya isimli ikinci şiir kitabında ise 115 şiir var. Şiirlerimi evde bilgisayarımda yazıyorum. İkinci kitabımın şiirlerini 2 yılda yazdım" dedi.


Amacının şairlik konusunda kendisini kanıtlamak olduğunu ifade eden Mitat Karataş, "Ben bu kitabı 4 bin 500 YTL masraf yaparak 4 bin adet bastırdım. Arkadaşlarımdan borç aldım. Kitapları satıp arkadaşlarımın borcunu vereceğim. Şiir kitabında siyaset, aşk, mutluluk hatta yaşadığım ihanet bile var. Ben bir özürlüyüm ama insanım. Ben mutluluğumu insanlarla paylaşmak istiyorum. Benim bu kitabı yazmaktaki amacımdan birisi de dilenci olmadığımı kanıtlamak. Benim bu halimi görenler bana acıyorlar. Ben acınmak istemiyorum. Beni Allah böyle yarattı. Ben böyle mutluyum. Bana dilenci gözüyle bakmasınlar. Bana para vermek isteyen bir kitap alsın" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 12:48:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?