6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Engelliler, ilk mezunlarını verdi

Sakatlar Derneği Ordu Şubesi ile Ordu Üniversitesi (ODÜ) tarafından hazırlanan ve engellilerin kesme çiçek üretimini öğretmeyi hedefleyen proje kapsamında 30 kişilik ilk grup eğitimlerini tamamladı.


Avrupa Birliği TR 90 Düzey 2 Kalkınma Programı Yerel Kalkınma Girişimleri Hibe Projesi'nden kaynak almaya hak kazanan engellilere serada kesme çiçek üretimini öğreterek üretime katkı sağlanması hedeflenen proje, ODÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kürşat Korkmaz koordinatörlüğünde yürütülüyor. Proje kapsamında Ordu ili merkez ve ilçeler olmakla birlikte yörede ikamet eden 18-45 yaş arası engelli vatandaşlar eğitim çalışmalarına katılıyor. Toplam 60 kişinin bulunduğu ve ilk 30'ar kişilik iki dönem şeklinde gerçekleştirilen eğitimlerde ilk grup çalışmalarını tamamlayarak sertifikalarını almaya hak kazandı. Birinci dönem kurslarında ilk 30 engelliye kurs süresince sera yetiştiriciliğinde ortam hazırlama, üretim teknikleri, seralarda uygulamalı bitkisel üretim, görülen hastalık ve zararlılar, bunların tanısı ve mücadelesi konusunda eğitimler verildi. Ayrıca sera yetiştiriciliğinde gübreleme ve gübre uygulama metotları, hasat sonrası işlemler ve pazarlamacılık, organik ürün yetiştirmeciliği konularında toplam 320 saat ders verildi. Ayrıca eğitim süresince servis aracı ile evlerinden alınan engellere bir miktar eğitim harçlığı verildi. 30 kişilik ilk grup için 4 aylık kurs süresini tamamladıktan sonra 2. grubun eğitimlerine de ağustosun ilk haftasında başlandı. 2. grubun da aralık ayında bitecek eğitim çalışmalarından sonra her iki gruba birlikte sertifika töreni düzenleneceği bildirildi.


Sakatlar Derneği Ordu Şubesi Başkanı Lütfü Vural, amaçlarının engellilerin de diğer insanlar gibi üretime katkıda bulunabileceğini göstermek olduğunu söyledi. Çalışmalarının devam ettiğini ve engellilerin büyük gayret gösterdiğini belirten Vural, eğitim çalışmalarına destek veren başta ODÜ öğretim üyeleri olmak üzere herkese teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2008 Cuma 12:45:36
Güncelleme :16 Ağustos 2008 Cumartesi 09:52:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?