7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Engelliler sertifikalarını aldı

Ordu Bedensel Engelliler Derneği ve Ordu Üniversitesi (ODÜ) işbirliği ile gerçekleştirilen 'Biz Engelliler Fark Oluşturmaya Hazırız Projesi’nde sera eğitimlerini başarıyla tamamlayan engellilere sertifikaları verildi.


Avrupa Birliği Hibe Fonu'ndan kaynak sağlanarak gerçekleştirilen projenin sertifika töreni Balıktaşı Otel'de yapıldı. Sertifika törenine Ordu Vali Yardımcısı Mustafa İmamoğlu, Belediye Başkanı Seyit Torun, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Şanser Şahin, daire müdürleri, akademisyenler ve çok sayıda engelli katıldı. Proje Koordinatörü ODÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kürşat Korkmaz, tören öncesi bir konuşma yaptı. Engellilerin hayatın bir parçası olduğunu göstermek anlamında projenin son derece önemli olduğu ifade eden Yrd. Doç. Kürşat Korkmaz, "Projemizde 18'i bayan toplam 60 kursiyerimize eğitim verdik. Başlarken elimizde sadece boş bir arazi vardı. Engelli kardeşlerimizin enerjisi bize güç verdi. İnandık ve başardık. Bunun devamında da kesme çiçek ile girişimlerimiz sürecek" diye konuştu.


Sertifika törenini '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' olması nedeniyle özellikle aynı güne getirdiklerini belirten Engelliler Derneği Başkanı Lütfü Vural da projede emeği geçen herkese teşekkür etti.


Konuşmalardan sonra projeye destek veren protokol üyelerine ve akademisyenlere teşekkür belgesi verildi. Kursu başarıyla tamamlayan engelli kursiyerlere sertifikaları İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz tarafından verildi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 10:23:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?