7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Engellilere her ay 1 milyon YTL yardım

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ordu Milletvekili Enver Yılmaz, Ordu il genelinde bakıma ihtiyacı olan 2 bin 238 özürlü vatandaşa her ay bir milyon YTL'nin üzerinde 'sosyal yardım' yapıldığını söyledi.


Türkiye nüfusunun yüzde 12'sinin özürlü olduğunun belirlendiğini, bunun da 8 milyona tekabül ettiğini belirten AK Parti Ordu Milletvekili Enver Yılmaz, tüm ülke genelinde bakımı zor olan özürlü vatandaşlara her ay asgari ücret niteliğinde maaş bağlandığını ve ailelerin rahatlatıldığını belirtti.

AK Parti iktidarından önce Türkiye'de özürlülerin unutulmuş bir kitle olarak tamamen aile fertlerinin inisiyatifine bırakıldığını belirten Yılmaz, "Özürlü vatandaşlarımızın bakımı zor olduğu gibi, özürlerinden dolayı bedenen iş bulmaları, bir işte çalışmaları mümkün olmuyor. Bu durumda ortaya 8 milyonluk unutulmuş, bir kenara bırakılmış bir kitle ortaya çıkıyordu. Hükümet olarak bunun önüne geçebilmek için özürlü vatandaşlarımıza aylık asgari ücret miktarında maaş bağladık. İl genelinde 2 bin 238 özürlü vatandaşımıza her ay maaş veriliyor ve bakımlarını, işsizliklerinden ortaya çıkan eksikliklerini gidermeye, onları hayata bağlamaya çalışıyoruz. Bu vatandaşlarımıza her ay toplam bir milyon 22 bin YTL maaş ödeniyor" dedi.

BÖLGE NÜFUSUNUN YÜZDE 13'Ü ÖZÜRLÜ
Yılmaz'ın verdiği bilgiye göre, Akkuş'ta 70, Aybastı'da 74, Çamaş'ta 50, Çatalpınar'da 37, Çaybaşı'nda 1, Fatsa'da 254, Gölköy'de 103, Gülyalı'da 16, Gürgentepe'de 65, İkizce'de 36, Kabataş'ta 58, Korgan'da 92, Kumru'da 151, Mesudiye'de 2, Ordu'da 647, Perşembe'de 65, Ulubey'de 65 ve Ünye'de 452 özürlüye maaş ödeniyor.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) belirlemelerine göre, Karadeniz Bölgesi'nde Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çankırı, Sinop, Samsun, Tokat, Amasya, Trabzon, Ordu, Rize, Artvin ve Gümüşhane illerinde toplam yaklaşık 8 milyon nüfus bulunduğu, bu nüfusun 2.5 milyonu aşkın kesime denk gelen yüzde 3.22'sinin ortopedik, işitme, dil ve konuşma, zihinsel özürlü olduğu, yüzde 8'inin ise süregelen hastalığa sahip olduğu kaydedildi. Bu durumda bölge nüfusunun yaklaşık yüzde 13'ünün özürlü olduğu belirtilirken, bunun büyük çoğunluğunu kadınlar oluşturuyor.

iha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 14:17:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Smt IP: 78.172.87.xxx Tarih : 4.11.2008 20:49:32

Sayın Yılmaz bir de bu yardımı zor koşullarda canını dişine takarak görevini yapmaya çalışan, gerek fiziki durum gerekse personel bakımından Türkiye'nin en kötü Kurumlarından birisi olan ama bu durumdayken bile çok şey beklenen ve bu kadar yükü de sırtlamaya çalışan Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu tek bir cümlenizde bahsetseydiniz olmaz mıydı acaba?