7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Engellilerin jokeylik heyecanı

Ordu'nun Ünye ilçesinde, '3 Aralık Dünya Özürlüler Günü' nedeniyle Ünye Binicilik Tesisleri'ni ziyaret eden bazı öğrenciler, ata binmenin heyecanının yaşadı.


Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu'nun davetlisi olarak Ünye Binicilik Tesisleri'ne gelen Fehmi Cerrahoğlu Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri, burada atlara bindi. Öğretmenleri ile birlikte binicilik tesislerinde ata binen 16 öğrencinin sevinçleri gözlerinden okunurken, bazı öğrenciler korkudan ata binemedi. Zihinsel engelli çocukların eğitim ve tedavisinde atların büyük önem taşıdığını belirten Okul Müdürü Fatih Keleş, "Öğrencilerimiz için düzenlediğimiz bu program sayesinde onlara değişik bir gün yaşattık" dedi.


3 Aralık Dünya Özürlüler Günü, Ünye Sakatlar Derneği'nde de kutlandı. Program kapsamında dernek üyelerine ve programa katılanlara Ünye Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler dağıtıldı. Programa Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Ahmet Çamyar, AK Parti Ünye İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu üyeleri ve dernek üyeleri katıldı.


Dernek Başkanı Abdullah Şen, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, özürlülerin yaşadığı engellere değinirken, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu ve AK Parti Ünye İlçe Başkanı Ahmet Çamyar da, tüm özürlerin gününü kutladı. Konuşmaların ardından hediyeler dağıtıldı.

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 17:13:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?