6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Ermeni özürcülerine sert tepki

Aydınlar Ocağı Ordu Şube Başkanı Av. Tevfik Karabulut, Ermenilerden özür dileyen aydınların "zavallı" olduklarını ifade ederek, "Ermeni Tehciri'nin asıl sebebini biliyorlar ama ağababaları böyle istediği için bu şekilde davranıyorlar" dedi.

Kendilerini aydın diye topluma yutturmaya çalışan bu kişilerin aslında 1915 Olayları'nın ve tehcir kararının gerçek yüzünü bildiğini ancak ABD ve Avrupa'daki ağababaları böyle istediği için bu şekilde davrandığını öne süren Aydınlar Ocağı Ordu Şube Başkanı Av. Tevfik Karabulut, "Azıcık fikir namusu olan her aydın, özellikle 1850 ve 1860'lı yıllardan sonra başta ABD, Rusya, Fransa olmak üzere birtakım dış güçlerin kışkırtmaları ile Ermenilerin Osmanlı İmparatorluğu'na karşı ayaklandığını, ülkenin çeşitli dış saldırılar sebebiyle sıkışık olan durumundan istifade ile yerli Müslüman halka saldırıp yüz binlerce insanı katlettiğini, hamile kadınların ve bebeklerin dahi öldürüldüğünü görmezlikten gelemez" ifadelerini kullandı.

Osmanlı'yı yıkmak isteyen birtakım yabancı güçlerin kışkırtmaları ve desteği ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun önemli bir bölümünde yaşayan Türk ve Müslüman unsurları bu bölgeden göçe zorlayarak veya katlederek bu bölgede Ermenistan devleti kurma çabaları ve başta Çanakkale olmak üzere birçok cephede savaşan Osmanlı'nın ulaşım yollarını güven altına almak istemesinin zorunlu göç kararının alınmasında önemli bir sebep olduğunu belirten Karabulut, 1915 Tehciri sırasında meydana gelen ölümlere dikkat çekenlerin 1915 Olayları öncesi Ermeni çeteler tarafından öldürülen 500 bin civarında Müslüman ahaliden bahsetmemelerinin ilginç olduğu kadar ikiyüzlülük olduğunu söyledi.

"ABD VE FRANSA DA TEHCİR YAPMIŞTI"
Tarihte bazı ülkelerin bu tür tehcir kararı aldığını da hatırlatan Karabulut, şöyle konuştu: "Aslında tehcir kararı savaş durumlarında herkesin başvurduğu bir tedbirdir. Sözgelimi İkinci Dünya Savaşı sırasında ABD, Kaliforniya bölgesinde yaşayan Japon asıllı Amerikan vatandaşlarını iç bölgelere, yani Missisippi çevresine tehcire tabi tutmuştur. Aynı şekilde Fransa, Almanya sınırında Alsace Lorainne bölgesinde yaşayan Alman asıllı Fransız vatandaşlarını Marsilya bölgesine zorunlu göçe tabi tutmuştur.

Kırım ve Gürcistan'ın Ahıska bölgesinde yaşayan Müslüman Türk ve Tatarların 2. Dünya Savaşı sırasında Orta Asya'ya veya başka bölgelere zorunlu göçe tabi tutulması tehcirin bilinen örnekleridir. Ülkenin kritik günler geçirdiği bu günlerde Ermeni diasporasının ve onların arkasındaki destekçilerin ekmeğine yağ süren bu girişimi kınıyor ve imzacıları Türk milletinden özür dilemeye davet ediyoruz. Unutulmasın ki Türk milleti kendisine ihanet edenleri asla unutmaz."

iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 16:19:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
başak IP: 85.107.52.xxx Tarih : 27.12.2008 20:24:16

ermenilerden özür dilemiyorsanız www.asekam.com a girin ve düşüncelerinizi paylaşın asıl özür dilemesi gereken kişiler ermenilerdir.