7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Eyüp Fatsa, Gölköy'de

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Gölköy İlçesi'ni ziyaret etti. 

Beraberinde Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ile birlikte AK Parti Gölköy İlçe Başkanlığı binasında İlçe Başkanı Hakan Çakır, Belde Belediye Başkanları ve partililerle bir toplantı yapan Eyüp Fatsa, yapımı devam eden devlet yatırımlarını inceledi. Sırasıyla Gölköy Devlet Hastanesi ek bina inşaatını gezen Fatsa, yapılan ek bina ile buranın bölge hastanesine dönüştürüleceğini söyledi. TOKİ konutlarını da inceleyen Fatsa, 221 konut, 16 derslikli ilköğretim okulu, ticaret merkezi, cami ve çevre düzenlemesi bittiğinde Gölköy İlçesi'nin apayrı bir şehir görüntüsüne kavuşacağını kaydetti. 

İnşaatı süren 18 derslikli ilköğretim okulunu da gezen Fatsa, yaşanan talihsiz göçük olayında hayatını kaybeden işçilerden Ramazan Şahinkaya'nın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Fatsa, ölen işçinin eşi ve çocuklarına gerekli yardımların yapılacağını ve eğitimlerini üstleneceklerini belirtti. 

İlçede görev yapan memurların promosyon paralarıyla zemin ve birinci katı yapılan 21 derslikli Mesleki Teknik Eğitim Merkezi (METEM) ek binasını da inceleyen Fatsa, okulun bundan sonraki yapımının bakanlığın 2008 programına alındığını ve 2009 yılında eğitim-öğretime kazandırılacağını açıkladı. Fatsa ayrıca, okulun önünde uygunsuz vaziyette bulunan binaların istimlak edilerek okul bahçesine kazandırılması konusunda talimat verdi. 

İlçeye 17 kilometre uzaklıktaki Ulugöl'ü de ziyaret eden Fatsa, bu alanın Çevre ve Orman Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nden devralınıp, Mesire yeri statüsünden çıkarılıp turizm alanı ilan edilerek turizme kazandırılacağını kaydetti. Fatsa, "Mesire yeri statüsünde olduğu için AB'den alınan 600 bin euro tutarındaki hibe bu yüzden kullanılamıyor. Bu parayı kullanmak için burayı Turizm merkezi ilan edeceğiz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 16:41:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?