6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Eyüp Fatsa'dan CHP'ye tepki

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, Türkiye'de merkez ve merkez sağ'da bir boşluk olmadığını, ancak sol da ciddi bir boşluk olduğunu belirterek, "Bu ülkenin halkçı, özgürlükçü ve demokrat bir sol partiye ihtiyaç var.

Çünkü CHP özgürlük ve demokrasiye kapalı" dedi.
AK Parti Perşembe ilçe başkanlığı kongresi Halk Eğitim salonunda yapıldı. Kongreye AK Parti Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, AK Parti Ordu İl Başkanı Fatih Han Ünal, Merkez İlçe Başkanı Uğur Gümüş, il ve merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri, AK Partili Belediye Başkanları, İl Genel Meclis üyeleri ve parti üyeleri katıldı. Kongrede Divan Başkanı olarak partililere seslenen İl Başkanı Fatih han Ünal, 6 yıllık iktidarları döneminde Türkiye'yi il il, ilçe ilçe, köy köy hizmet götürerek dantel gibi işlediklerini
belirtti. Kapatma davasında 'milletin duasıyla' galip geldiklerini belirten Ünal, hizmetlere kesintisiz devam edeceklerini kaydetti.


Daha sonra konuşan Ak Parti Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi'ni (CHP) ve geçmiş hükümetleri eleştirdi. CHP'nin 'Ergenekon çetesinin avukatlığını' yapmasına sert tepki gösteren Fatsa, Türkiye'de merkez ve merkez sağda bir boşluk olmadığını ancak sosyal demokrasi alanında yeni bir sol partiye ihtiyaç olduğunu söyledi. CHP'nin devlet içinde illegal yapılanan çetelerin avukatlığına soyunmasına anlam veremediğini belirten Fatsa, şöyle konuştu: "1950'den bu yana bu ülkede devletin içinde illegal bir yapılanma olduğunu herkes biliyor. 60 yıldır 70 milyonun bildiği bu sırra rağmen üzerine gitmeye kimse cesaret edemedi. 1 Mayıs 1977 olayları hala aydınlığa kavuşamadı. Ecevit 'Kontgerilla var' dedi, aracı kurşunlandı. Özal'ı ANAP kongresinde kurşunladılar.

Bugün her şey tek tek ortaya çıkıyor ama 1.5- 2 yıldır bizim başımıza gelen başkalarının başına gelmedi. Böyle bir ortamda CHP, bu çetenin avukatlığına soyunuyor. Bu ülkede merkez ve merkez sağda AK parti ve Recep Tayyip
Erdoğan olduğu müddetçe bir boşluk olmaz ama solda ana muhalefet görevini yapabilecek halkçı, demokrat ve özgürlükçü bir sosyal demokrat partiye ihtiyaç var. Çünkü CHP özgürlüğe ve demokrasiy ekapalı bir partidir. Türk insanı 1950'li yıllardan bu yana solu yüreğinden çıkardı. O sebeple Türkiye'de çok ciddi bir muhalefet ihtiyacı var."

"19 MİLYON FAKİRİ 16 MİLYONA DÜŞÜRDÜK"
Vatandaşlara gıda ve kömür yardımı yaptıkları için eleştirildiklerini hatırlatan Eyüp Fatsa, 'halkı tembelliğe alıştırıyorlar' ithamını kesinlikle hak etmediklerini vurguladı. Fatsa, şöyle devam etti: "Biz iktidara geldiğimizde gerçekten her şeye muhtaç 19 milyon fakir bıraktılar. Bu 19 milyon fakiri biz meydana getirmedik. Bu rakam onların bize bıraktığı mirastır. Biz bugün bu rakamı 16 milyona düşürdük. Dikkat edin, 20, 21 milyon yapmadık, 16 milyona düşürdük. Özürlüler bugüne kadar kimsenin aklına
gelmemiş, biz onlara maaş bağladık. Çocuklarımız okula gittiğinde kitaplarını masasında buldu. Sosyal güvenlikte reformlar yaptık. Niye, daha önce bu memleketin Başbakanı, bakanı yok muydu? Vardı ama onlar bu ülkenin insanlarının yaşadıkları sıkıntıları yaşamadılar. Bu ülke insanının dertleriyle dertlenmediler. Recep Tayyip Erdoğan, bu ülke insanının yaşadıklarını bizzat yaşamış, bu ülkenin insanıyla dertlenmiş bir insandır".

İha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 18:59:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?