6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Fatih Han Ünal aday adayı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ordu İl Başkanlığı’ndan istifa eden Fatih Han Ünal, Ordu Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıkladı.


2004 yılının Temmuz ayında bir cuma günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından İl Başkanlığı’na atanan, 4.5 yıl bu görevi sürdürdükten sonra bir cuma günü istifa eden Fatih Han Ünal, yine bir cuma günü Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıkladı. Parti binasında düzenlediği ve kalabalık bir topluluğun da destek verdiği basın toplantısında aday adayı olduğunu ifade eden Ünal, siyasi görüşü ne olursa olsun Ordu'yu seven herkesi ve her kesimi kucaklayacağını söyledi.


İlk, orta ve lise öğrenimini Ordu'da, yüksek öğrenimini İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) İnşaat Yüksek Mühendisi olarak bitirdiğini, 1993-2000 yılları arasında Dumlupınar Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak ders verdiğini belirten Ünal, siyasete AK Parti'de başladığını ve 4.5 yıllık il başkanlığı ve Belediye Meclis Üyeliği görevinden sonra belediye başkanlığına talip olduğunu kaydetti. İl başkanlığı süresi içinde vatandaşların taleplerine parti farkı gözetmeksizin yardımcı olduğunu, bütün ilçe ve köylere hizmet için seferber olduklarının altını çizen Ünal, "Bizim çalışmalarımız il merkezinde takdirle karşılandı. 2004 yerel seçimlerinde 22 mahalleden 13 bin 500 oy almıştık. 2007'de 25 bin 500 oy alarak halkımızın güvenini bir kez daha kazandık. Partimin yetkili kurulları uygun gördüğü takdirde bundan sonra 22 mahallemin hizmetinde olmak şehrimin emrinde çalışmak istiyorum. Bu düşünceyle belediye başkan aday adayıyım" dedi.


"BİZİM OLDUĞUMUZ YERDE KAVGA YOKTUR"
Ordu şehrinin dinamiklerini, kaynaklarını ve imkanlarını harekete geçirmek, kaçırılan yatırım fırsatlarını yeniden Ordu'ya kazandırmak istediğini dile getiren Ünal, şöyle konuştu: "Ülkemizi, şehrimizi seviyorsak, toplumun huzur ve barışını istiyorsak halktan uzaklaşmamak gerekiyor. Biz daime halkımızın yanında olduk, onlardan güç ve cesaret aldık. Bizim olduğumuz yerde kavga yoktur, birlik ve beraberlik vardır, huzur ve güven vardır. Ben makamların gelip geçici olduğunu biliyorum. Böyle bir emanet üzerime verildiği takdirde Ordu belediyesini insan sevgisiyle dolu, üretken, çalışkan, Ordu'ya değişim rüzgarı getirecek başarılı bir ekiple yönetmeye talibim. Siyasi görüşü ne olursa olsun Ordu'yu seven, geleceğini düşünen herkesi AK Parti'nin başarılı belediyecilik anlayışını görmek için desteklemeye davet ediyor, onların hizmetinde olmaktan büyük onur duyacağımı ifade ediyor, bugüne kadar bizim üzerimizde emeği olan herkese şükranlarımı sunuyorum."
Ünal, açıklamasını yaptıktan sonra aday adaylığı başvuru formunu AK Parti Ordu İl Başkanı Av. Oktay Çanak'a takdim etti. Çanak da Ünal'a başarılar diledi.

İha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 16:31:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KEMAL M IP: 212.183.134.xxx Tarih : 6.12.2008 06:21:22

bence orduya hic bise kazandirmaz topladilar paralari ihalelerden sira simdi geldi belediyeden goturmeye bir kere insanin yuzune bakinca nasil bir karakterde oldugu anlasiliyor alicagi oy orani cok dusuk eger soylediklerim cikmazsa yuce allahim bu kisi gibi benide kibirli birisi yapsin orduya saygilarimla