6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Fatsa iskelesi onarılıyor

Fatsa İskelesi'nin 30 metre uzatılma işleminin tamamlanmasının ardından başlangıç kısmının da güçlendirme çalışmasına başlandı.


İskelenin güçlendirme işlemiyle ilgili açıklama yapan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, “İskelemiz uzatıldıktan sonra yine iskelemizin başlangıç noktası çok tahrip olmuştu.

Betonlar dökülmeye başlamıştı. Yapılacak onarım kısmi tamirle geçiştirilmesi mümkün değildi. Bunun üzerinde DHL ekipleri bir çalışma yaparak bu başlangıç kısmının komple yıkılarak yeniden yapılmasını öngördüler. Ve yıkıldıktan sonrada kazık sistemiyle değil dolguyla geçilmenin daha uygun olduğuna karar verdiler. Başlangıç kısmı dolguyla geçiliyor.

Bu işlemler yapılırken halkımız yapılan bu dolgunun ne kadar sağlam olacağını merak ettiklerini söylemişlerdi. Ama ben onlara şunu söylemek istiyorum: Her işi ehline bırakmak gerek, bu işin ehlide DLH Genel Müdürlüğü ve onun teknik elemanlarıdır.

Yapılan bu dolgu kesinlikle iskeleye zararı olmayacağı ve kum toplamayacağı, DHL tarafından incelenerek tespit edilmiştir. Ordu İskelesi de aynı bizim iskele şeklindedir. Başlangıcı kaya tahkimat, sonrası kazık üzerine kurulu iskeledir. Yapılan bu çalışmalar hiçbir sıkıntı doğurmayacaktır. Dolgu çalışmamızda en fazla 1 ay içersinde bitecektir” dedi

İha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 18:49:53
Güncelleme :2 Eylül 2008 Salı 18:53:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?