6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Fatsa'da Mavi Umut Projesi

Fatsa Atatürk Denizcilik Meslek Lisesi Müdürlüğü'nce 2008 Ocak ayında başlatılan 'Fatsa Mavi Umut Projesi' kapsamında 105 kişinin eğitildiği, bin 500 kişinin bilgilendirildiği belirtildi.


Ordu Üniversitesi Fatsa Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Uğur Yücel Kesici tarafından Hasret Düğün Salonu'nda öğrencilere yönelik 'Deniz Kirliliğini Önleme (MARPOL)' konulu seminer verildi. Yaklaşık 2 saat süren seminerde Yrd. Doç. Dr. Uğur Yücel Kesici, denizlerin karadan ve gemilerden kirletilmesi, bu konuda yapılması gerekenler ve uluslararası deniz kirliliği mevzuatıyla ilgili bilgi aktardı.


Atatürk Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi Müdürü Abdullah Özkan ise yaptığı konuşmada, 10 aydır devam eden Fatsa Mavi Umut Projesi kapsamında 6 adet eğitim semineri düzenlendiğini belirterek, "7 adet eğitim kursu verildi, 105 kişi eğitildi, bin 500 kişi de seminerlerde bilgilendirildi. Proje sonucunda eğitilen 105 kişiden 30 kaynakçı, 30 yat kaptanı, 45 kişi de STCW sertifikası almaya hak kazandı. Bunlardan birçoğu almış oldukları eğitim ile ilgili istihdam edildi. Geriye kalanlar ise istedikleri takdirde eğitim aldıkları alanla ilgili çalışabilecekler" dedi.
Projenin 30 Kasım 2008 tarihinde sona ereceği bildirildi

İha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 19:35:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?