7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Fatsa'dan DTP ve CHP'ye tepki

AK Parti Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, "DTP, 'terör örgütünün sözcüsüyüm, avukatıyım, ona terörist diyemem, onunla aynı tabandan besleniyoruz' diyor" dedi.


Eyüp Fatsa, partisinin Gürgentepe İlçe Teşkilatı kongresinde yaptığı konuşmada, DTP'yi terör örgütünün; CHP'yi ise çetelerin avukatlığını yapmakla suçladı. Eyüp Fatsa DTP ve CHP'yi hedef aldığı konuşmasında, "DTP, 'terör örgütünün sözcüsüyüm, avukatıyım, ona terörist diyemem, onunla aynı tabandan besleniyoruz' diyor. Bu ülkede siyaset yapmak, bu ülkeyi yönetmek isteyeceksin, gücünü halktan değil, silahlı örgütlerden aldığını söyleyeceksin. Olur mu böyle bir şey" diye konuştu.
CHP'nin de çetelerin avukatlığını yaptığını ileri süren Fatsa, şunları söyledi: "Faili meçhul cinayetler işlenmiş, bir sürü yasal olmayan işlere bulaşılmış, ana muhalefet partisi çıkmış, 'siz bunlara bakmayın bunların avukatlığını ben yapıyorum' diyor. Bu ülke ne çektiyse çetelerin ve terör örgütünün avukatlığına soyunup milleti unutan siyasilerden çekmiştir. Bu ülkede bundan öncede iktidarlar gelmedi mi? Başbakanlar yok muydu? Bu çete işleri dün mü çıktı. 1952'den beri var, bunlar niye var? Gelen bütün iktidarlar milletle anlaşacaklarına çetelerle anlaştı. Millet fakru zaruret içerisinde, kıtlık içerisinde, yolsuz, susuz, eğitimsiz kıvranırken, onlar ve yandaşları emdiler, kemirdiler. Milletin kanından, milletin sırtından ülkenin gençlerinin rızkından çalarak kendi yandaşlarını doyurmaktan başka bir işe yaramadılar. Şimdi işte AK Parti iktidarı bu hesabı sormanın adıdır. Düşünebiliyor musunuz, 'ben halkçıyım' diyor, 'ben sosyal demokratım' diyor, 'ben cumhuriyetçiyim, Atatürkçüyüm' diyor ama geriye dönüyor 'çetelerin avukatıyım' diyor. Yahu cumhuriyetçilik, Atatürkçülük denilen şey ne zamandan beri çetelerin avukatlığını yapmak oldu".

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 12:03:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?