6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Fatsa'dan kriz değerlendirmesi

AK Parti Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, krizin dünyayı bir kasırga gibi sardığını, ancak bu rüzgarın Türkiye'nin sadece çatısını tahrip ettiğini söyleyerek, "Bu krizi aşabileceğimize inanıyoruz. Devletin yatırım bütçesi bir önceki seneye göre 10 milyar YTL daha fazla" dedi.

Fatsa Belediyesi'nin düzenlediği bayramlaşma töreninde konuşan Milletvekili Eyüp Fatsa, "Bugün bizim ülkemizde krizin kendi değil korkuları, endişeleri vardır. Diğer ülkelerin yaşadığı krizi yaşamıyoruz; ama bu krizi vatandaşımıza en az hissettirmek ve yaşatma noktasında da hükümetimizin büyük gayretleri vardır. Bir taraftan ekonomi ile mücadele sürerken, bir taraftan da yatırım hız kesmeden devam ediyor.

Gerek karayollarında gerek havayollarında gerek demiryollarında gerek denizyollarında gerekse diğer alanlarda olsun; eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, alt yapıda ve turizmde yatırımı hiçbir şekilde kesmiyoruz. Bir kriz korkusu varsa bunu daha fazla çalışarak daha fazla harcayarak daha fazla üreterek aşmak daha kolaydır. Onun için devletin yatırım bütçesi bir önceki seneye göre 10 milyar YTL daha fazladır. Niye? Temel alanlarda sirkülasyon ve çalışmalar devam etsin, insanlar alıp satabilsin, çalışabilsin, kazanabilsin diye. Bu krizi aşabileceğimize inanıyoruz. Mutlaka krizin az çok etkileri olacaktır; ancak dünyada bu krizi en az hasarla atlatacak Türkiye'dir. Bunu dünya ekonomistleri de söylüyor. Şükürler olsun, devletin hazinesi parayla doludur. Dolayısıyla yüksek faizle borçlanma gibi bir mecburiyeti de yoktur. Krizden etkilenmiyoruz, diye bir şey söz konusu değil. Kriz dünyada bir kasırga gibi esiyor. Bu rüzgar bizim çatıyı da biraz tahrip ediyor" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2008 Salı 21:34:28
Güncelleme :9 Aralık 2008 Salı 21:39:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?