6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Fatsalı hacı adayları uğurlandı

Fatsa ve çevre ilçelerden kutsal topraklara gidecek olan ilk hacı adayı kafilesi dualarla uğurlandı.

Fatsa Otogarı'nda yapılan uğurlama törenine Fatsa Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer, İlçe Müftüsü Şenel Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı. Hacı adaylarını uğurlama töreni Sahil Büyük Camii Müezzini Fahri Oran'ın Kur'an okumasıyla başladı. Daha sonra din görevlileri tarafından hac farizası hakkında hadisi şerifler okundu, ardından din görevlilerinden oluşan grup ilahiler seslendirildi.

İlahilerin söylenmesinin ardından Fatsa Müftüsü Şenel Yılmaz, hacı adaylarına hitaben yaptığı konuşmada, “Hac görevinizi yaparken bol bol alışveriş yapacağınıza, vitrin seyredeceğinize Beytullah'ı seyredin. Beytullah'ı seyretmek çok sevap. Kutsal topraklarda sizleri uğurlamaya gelen dostlarınıza da bol bol dua edin” dedi.

Fatsa Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer de yaptığı konuşmada, hacı adaylarının hac farizasını yerine getirdikten sonra evlerine ve sevdiklerine sağlıklı bir şekilde kavuşmalarını temenni etti. Hacı adaylarının uğurlanması sırasında duygusal anlar da yaşandı. Bazı hacı adayları ve yakınları sevinç gözyaşlarına engel olamadı.

iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 14:27:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yuksel IP: 78.183.141.xxx Tarih : 1.11.2008 19:24:39

yolunuz açık olsun allah bize de nasıp etsin