6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Fatsa'ya 20 milyon YTL'lik hastane

Fatsa ilçesinde 20 milyon YTL'lik bir yatırım olan Özel Avrasya A.Ş. Medi Tech Hospital'ın inşaat çalışmalarının tamamen bittiği ve ruhsatlandırma işine geçileceği bildirildi.

Hastanede yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Başhekim Opr. Dr. Onur Sarıhan, oda teşriflerini yaptıklarını sırayla cerrahi aletlerin geldiğini belirterek, "Artık Ankara maratonumuz başlıyor. Dosyalarımızı hazırladık. Şu anda peyzaj çalışmamızda hızla devam ediyor. Hastanemiz 118 yatak kapasitelidir. Genel yoğun bakımlarımız, 4 adet ameliyathane salonumuz, 1 doğum salonumuz, yataklı servislerimiz ve acil servislerimiz tamamlanmış durumda" dedi.

Sağlıkçı dışındaki departmanlarda Fatsa'da bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade eden Sarıhan, "Hastanemizde adamı işe değil, işe adam alma yöntemini seçtik. Uluslararası alanda faaliyet gösteren insan kaynakları şirketi tarafından personel alımını da gerçekleştirdik. Mayıs ayı sonunda ve haziran ayı başında mülakatlarımızı tamamladık. Bu mülakatların sonucunu hala açmadık. Yönetim kurulumuz dahil kimin işe alındığını bilmiyoruz. Ruhsatlandırma aşamasını geçtikten sonra zarfı açarak, kimlerin alındığını açıklayacağız. Kim hak ettiyse, gerekli departmanlarda yerlerini alacaklar. Onun haricinde sağlıkçılarla biz görüşüyoruz" diye konuştu.

18 DEPARTMANDA HİZMET
Hastane inşaatına 6 bin metrekare kapalı alan olarak başladıklarını belirten Başhekim Sarıhan, "Hastaneyi büyüte büyüte 13 bin metrekare kapalı alan haline getirdik. Bazı makine ve cihazları artırmamızla 20 milyon YTL gibi bir rakam ulaştık. Bu işin maddi kısmı. Yönetim kurulu arkadaşlarımızın manevi yıpranmalarını hesap edersek, manevi yıpranmanın bir bedeli zaten yok. Hastanemizde yaklaşık 18 departmanda hizmet vereceğiz. Diş ünitesi çene cerrahisi dahil olmak üzere doktorlarımızla görüşüyoruz. Yavaş yavaş kadromuzu da oluşturmaya başladık. En üst seviyede kardiyolojisi ile MR cihazı ile bölgemize en kaliteli sağlık hizmetini vereceğiz" şeklinde konuştu.

Şirketin kurulma aşaması olan 3.5 yıldan beri faaliyette olduklarını dile getiren Avrasya A.Ş. Medi Tech Hospital Başhekimi Opr. Dr. Onur Sarıhan, şunları söyledi: "Hastanemizin temelini 2 yıl önce attık ve bu aşamaya getirdik. Çok iddialı bir cümle olacak belki ama yaptığımız hastane, Türkiye'de hem kalite açısından hem de büyüklük açısından ilk 10'a girecek bir hastane. Ordu'nun bir ilçesi olarak böyle bir hastaneyi bölgeye kazandırıyoruz. Kendimize de haksızlık yapmayalım,, çok güzel işler çıkardık. Hastanemizde 270 personel olacak, bunu aileleri ile birlikte hesap edersek 1000 civarında insan hastanemizden ekmek yiyecek. Bölgemizde yaklaşık 500 bin insan, hak ettiği sağlık hizmetini Medi Tech Hospital'dan alacak. İnsanlar bu hizmeti, Devlet Hastanesi'nden alıyordu, başka yerlerden de alıyordu ama biz çıtayı biraz yüksek tutacağız. Ben Fatsalıların bu yatırıma sahip çıkmalarını, açıldığında bize destek vermelerini bekliyorum."

iha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2008 Salı 12:36:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?