6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Fatsa'ya Osmanlı tarzı şadırvan

Fatsa Belediyesi tarafından ilçenin Cumhuriyet Meydanı'na Osmanlı mimarisi özelliğinde çeşme yapıldı.

Çeşmeden ilk suyu bugün Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan içerken, açılışa AK Parti İlçe Başkanı Fatih Sözen, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Yönetim Kurulu Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan açılışta yaptığı konuşmada, Sazcılar suyunu Fatsa halkının yıllardır şişeleme tesislerinde satın aldığını, artık bu çeşmeden bedava içme imkanına kavuştuğunu söyledi.

Anlayan, "Biz de işletmeciliği eski olmuş modern işletmecilikten çıkmış zarar eden bir işletmeyi kapatarak daha modern bir şekilde vatandaşın bedava içebileceği bir çeşme yaptırdık. Daha önceden mahallelere sazcılar suyunu götüreceğiz demiştik. Bu bağlamda merkezden bu işe başladık. Bunu söylerken bizden çok sıradan bir çeşme bekleniyordu. Bu çeşmenin çok farklı modelde olmasını arzu ettik ve öyle yaptırdık. Kültür Sarayı inşaatının olduğu yerdeki çeşmeyi de yenileyeceğiz. Bu çeşmenin bir sanat eseri olmasını istedik. Osmanlı'nın bize bıraktığı miraslardan bir çok örnekleri var. Bu çeşme de bunlardan biri olan şadırvan modelindedir. Dileğim ve temennim çevre düzenlemesi ve mimarisiyle bu çeşme korunsun ve ilçemize ömür boyu bir eser kalsın" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2008 Cumartesi 22:28:11
Güncelleme :12 Temmuz 2008 Cumartesi 22:48:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?