6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Festival coşkusu başladı

Ünye Uluslararası Kültür Sanat ve Turizm festivali, dün yapılan kortej yürüyüşüyle başladı.

Yürüyüşe Kaymakam Dr. Osman Günaydın, Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, Emniyet Müdürü Halit Aysan, bazı daire amirleri, sivil toplum kuruluş başkanları ve vatandaşlar katıldı. 100. Yıl mevkisinden başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu. Festival açılışı için anıta Ünye Kaymakamı Osman Günaydın ve Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu ile birlikte çelenk sundu.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, "Karadeniz'in en büyük meydanı olan Ünye Cumhuriyet Meydanı'ndan yine bir başka büyük olan Ünye festivali Karadeniz Bölgemize hayırlı olsun. Şehrin kimliklerini o yerin meydanları verir, bizlerde gelecek nesillere iyi bir Ünye bırakmak için önce şehrin kimliğini oluşturan Cumhuriyet Meydanımızı yaptık. 5 gün sürecek olan festivali, Karadeniz'in en büyük meydanı olan Ünye Cumhuriyet Meydanı'nda başlatmış bulunuyoruz. Tüm vatandaşlarımıza bol eğlenceler ve bol kazançlar diliyor ve yapılan her işe sahip çıkılmasını istiyorum" dedi.

Kaymakam Dr. Osman Günaydın ise yaptığı konuşmada, "Bu yıl 16.'si yapılan uluslararası festivalimiz Ünyemize ve bölgemize hayırlı olsun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kaledere İlköğretim Okulu halk oyunları ekibi bir gösteri yaparak etkinlikleri başlattı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2008 Perşembe 13:06:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?