6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Fındığın önü açılıyor!

Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Başkan Vekili Onur Şahin, 2008 fındık sezonu öncesi ortaya çıkan belirsizliğin bir hafta içinde ortadan kalkacağını söyledi. 

Rekolte tahmininin bu hafta açıklanacağını, fındık maliyet tablosunun ortaya çıkacağını, UFK'nın Tarım Bakanı Mehdi Eker ile görüşeceğini belirten Onur Şahin, toplantı ve görüşmelerden çıkacak sonuca göre fındıktaki her şeyin netleşeceğini kaydetti. Fındık maliyet toplantısının Ankara'da yapılacak olmasının, Ankara'nın her şeye yakın markaj uyguladığı anlamının çıktığını ifade eden Şahin, "Önümüzdeki hafta üretici de, ihracatçı da önünü görebilecek pozisyona gelecek" dedi.

"TMO PİYASADA OLACAK"
FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar'ın, "Param yok, bu durumda fındık alamam" şeklindeki sözlerini de değerlendiren Şahin, bunun sürpriz bir açıklama olmadığını söyledi. 2006 yılındaki üretici borçlarını dahi ödeyememiş bir kurumun kendi adına fındık alımı yapmasının zaten beklenmediğini ifade eden Şahin, "FİSKOBİRLİK'ten beklenen, Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) yardımcı olmasıydı. FİSKOBİRLİK'e biçilen görev budur. Fındık alımlarında TMO'ya yardımcı olması FİSKOBİRLİK'in sektörde devamlılığı açısından gereklidir. Bölge milletvekillerimiz ile görüşüyoruz TMO, piyasada olacaktır" diye konuştu.

...
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 13:02:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?