6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Fındık işçileri ilk defa deniz gördü

Güneydoğu Bölgesi'nden Karadeniz'e fındık toplamaya gelen fındık işçileri, ilk defa deniz görmenin sevincini yaşadı.

Şanlıurfa'ya bağlı Siverek ilçesinden Ordu'nun Fatsa ilçesine gelen fındık işçileri, fındık bahçesindeki yorgunluklarını paydos saatinden sonra yüzme bilmemelerine rağmen denize girerek atıyor.

Fındık işçilerinden Süleyman Hançer, Siverek'te pamuk ve mercimek gibi işlerle uğraştıklarını ama bu işlere nazaran fındık toplamanın daha kolay olduğunu belirterek, "Bizim memleket kara toprak. Ne yeşillik var ne de bir göl. Burada ilk defa deniz gördüm. Yüzme bilmiyorum ama kenarlarında suya giriyorum. Bir de burada çalışmak çok güzel. İşçileri hor görmüyorlar. Bizimle aynı sofrada yemek yiyorlar" dedi.

Karadeniz'e fındık toplamak için 3. kez geldiğini ifade eden Ömer Hançer ise, "İnsanın kendi işi her zaman daha kolay olur. Çünkü küçüklükten öğreniyorsun. Fındığın zorluğu arazi şartlarının bayır olması ve modern tarımın kullanılamaması" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2008 Pazartesi 14:58:42
Güncelleme :11 Ağustos 2008 Pazartesi 15:08:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Tarkan Deniz IP: 81.215.149.xxx Tarih : 11.08.2008 17:33:08

Her sene istatistikler ve haber arşivleri göstermektedir ki maalesef yüzme bilmeyen ve ayrıca Karadeniz'e yabancı hırçın dalgalarına alışık olmayan onlarca vatandaşımız ve özellikle de il dışından gelen geçici tarım işçileri ve vatandaşlar içinde boğulma olaylarına rastlanmaktadır. Bu hususta dikkatli olunması ve yerel yönetimin bu konuda uyarılarda bulunması hayati önemlidir.Teşekkürler.Tarkan Deniz | www.tarkandeniz.com