6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Fındıktan sonra Kanola yağı

Fındıktan yağ üreterek değişik markalarda piyasaya süren ve büyük sükse yapan Ordu Yağ Sanayi, ürün portföyüne 'kanola yağı'nı da ekledi. 'Çotanak Kanola' markasıyla piyasaya sunulan ürün, market raflarında yerini aldı.


5 litrelik teneke, 2 litrelik pet ve 1 litrelik pet ambalajlarda raflarda yerini alan kanola yağını piyasaya sunmaktan mutluluk duyduklarını belirten Ordu Yağ Sanayi Genel Müdürü Sedat Murat Bayrak, kanola yağının en ideal yağ oranlarına sahip bitkisel yağ olduğunu belirtti.

Benzerleri arasında en düşük doymuş yağ oranına sahip olan kanolanın ciddi miktarda omega-3 yağı içerdiğini ve zeytinyağının önemli bir alternatifi olduğunu kaydeden Bayrak, "Kanola yağı tekli doymamış yağlar yönünden zengin, dolayısıyla kötü kolesterolü engelleme özelliğine sahip. Tekli doymamış yağ oranı kanola yağında yüzde 63'tür. Kanola yağı ısıya da dayanıklı bir yağdır. Bu nedenle kızartmalarda kullanıldığında yağın yanma oranını da düşürmektedir. Omega 3 ve E vitaminince zengin olması bakımından uzmanlarca tavsiye edilmektedir. Bütün bu özellikler açısından fındık yağına benzeyen kanola, fındık yağı kadar olmasa da oldukça kaliteli ve sağlıklı bir yemeklik yağdır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 17:11:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?