6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

FİSKOBİRLİK para arıyor

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Üyesi Sıtkı Şarman, geçmiş yıllardan üreticiye olan borçları yeni fındık sezonuna kadar ödemeye çalışacaklarını belirterek, "Deposunda 5 kilo fındığı olmayan kurumun 5 kuruş ödemesi zor" dedi.

Ordu'da katıldığı bir toplantı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Üyesi Sıtkı Şarman, birliğin 80 milyon YTL'si üreticilere, 65 milyon YTL'si de bankalara olmak üzere 145 milyon YTL borcu bulunduğunu kaydetti.

Göreve geldiklerinde 180 milyon YTL borç yüküyle karşılaştıklarını, görevde oldukları süre içinde belirli miktarlarda ödemeler yaparak borcu düşürmeye çalıştıklarını belirten Şarman, "Borçlar karşılığında marketten alışveriş ve Ordu Yağ Sanayi'nden yağ temini karşılığında bugünlere kadar geldik. 5 kuruş geliri bulunmayan ve depolarında 5 kilo fındığı olmayan bir kurumun üreticiye bir şey ödemesi çok zor. Ancak 5 Haziran'da kadarda borçlarımızın 4'te 1'ini ödeyeceğiz. Fındık mevsimi başlayana kadar tüm borçlarımızı ödemeye çalışacağız. Şekerbank'tan alınan borçlarının ödemesini de yaptığımız için üreticiye paranın tamamını aktaramıyoruz" diye konuştu.

"REKOLTE 900 BİN TON OLABİLİR"
Yeni fındık sezonunda Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) adına fındık alımı yapabileceklerini de dile getiren Şarman, şöyle devam etti: "Dünyada yapılan son çalışmalara göre bu yıl ki rekoltenin 900 bin ton olacağı tahmin ediliyor. Ancak hepimiz biliyoruz, fındık çuvala girene kadar başına bir sürü felaket geliyor. Bunun ne kadarı çuvala girecek bilmediğimiz için, yoğun bir fındık kapasitesiyle karşılaşabiliriz. En son Başbakanımızla yapılan görüşmelerde de, FİSKOBİRLİK'in TMO adına fındık alımlarını yapması gündeme geldi. Başbakan da bunu destekliyor. Ancak bunun üzerine parti kapatılmasıyla ilgili olaylar geldi. Bu yıl üreticiyi mağdur
edecek bir fiyat olacağını sanmıyorum".

.
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2008 Cumartesi 16:40:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zellikle K IP: 85.104.115.xxx Tarih : 26.05.2008 12:33:07

Artık Sayın Başbakanımıza seslenme zamanı geldi! Sayın Başbakanım biz Fındık Çifçileri olarak Fiskobirliği yeniden yapılandırmanızı ve Fındıkçı olan tüm Karadeniz insanını madur etmemenizi istiyoruz.TMO geçen yıllardaki alımlarda ancak arz fazlasını çekmede başarılı oldu ama Fisko gibi halkın arasına giremedi sanki Fındıkçılarla arasında bir mesafe var mış gibi oldu.Artık TMO görevini yaptı bu sezon Fiskoya tam yetki verin millet sürtüşmenin arasında ezilmesin Millet emeğinin karşılğını alsın.Yoksa bu sezon geçen sezonlar gibi geçece benzemiyor,Özellikle Karadenizli Milletvekillerine sesleniyorum akıllı olun bu hayat pahallılığında Fındığa hakettiği parayı verdirin yoksa çok pişman olursunuz.