6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Fiskobirlik seçimleri tartışmalı başladı

FİSKOBİRLİK Ordu Kooperatifi yönetim kurulu seçimleri tartışmalı başladı.


Ordu Belediyesi Ayışığı Düğün Salonu'nda yapılan seçimlere büyük katılım olurken, girişte sıkı güvenlik önlemleri uygulandı.

Üye olmayanların içeri alınmadığı seçimlerde tansiyon hiç düşmedi. 2007-2008 dönemi faaliyet raporu ile gelir gider tablolarının okunarak oylamasının ardından mali tablo ile ilgili öneri ve eleştiriler bölümüne geçildi. FİSKOBİRLİK'in halen 2006 yılı ürünü borçlarının ödenmemesine tepki gösteren çok sayıda üretici, mevcut yönetimi suçladı. Zaman zaman sert tartışmaların yaşandığı
salonda, divan kurulu tartışmaları yatıştırmakta zor anlar yaşadı. Bu sırada divan kuruluna verilen bir önerge tansiyonu daha da arttırdı.

Verilen önergeye göre, FİSKOBİRLİK Ordu Kooperatifi yönetimine seçilenlerin 2006 yılı ürünü paraları ödenene kadar maaşlarını almaması istendi. Önce divan kurulu tarafından oylamaya sunulan önerge ile ilgili daha sonra kurallara uymadığı ve sonra değerlendirmeye alınacağı şeklinde bir açıklama geldi.

Buna tepki gösteren bir grup üretici ile divan kurulu arasında sert tartışmalar yaşandı. Daha sonra oylamaya geçildi. Ancak üreticilerin sandıkların başına akın etmesi üzerine uzun süren kargaşaya yaşandı. Güvenlik görevlileri kargaşayı yatıştırmak için büyük uğraş verdi. Öğle saati gelmesi nedeniyle verilen ara tansiyonu biraz olsun düşürdü. Öğleden sonra devam edecek seçimlerde Dursun Karadağ ve Hasan Aksu başkanlığında iki liste yarışacak.

İha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 14:46:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?