6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Fiskobirlik'e destek

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, yeni göreve gelen Fatsa FİSKOBİRLİK Kooperatif Yönetimi'ne 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu.

Ziyarette ilk konuşmayı yapan Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, FİSKOBİRLİK Kooperatifi Başkanı Bünyamin Davu ve Yönetim Kurulu üyelerine yeni görevlerinde başarılar dileyerek, “Yeni yönetim, gayretli ve güzel çalışmalarla Fatsamıza ve FİSKOBİRLİK'e yakışır hizmetler yapacaktır” dedi.


Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Tanrıkulu da yeni yönetime başarılar dileyerek, FİSKOBİRLİK'in bölge için önemine değindi.
Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Koç ise ziyarette oluşan birlik ve beraberliğin çok önemli olduğunu ifade ederek, “Tüm sivil toplum kuruluşları olarak FİSKOBİRLİK camiasının arkasındayız. Fındık, Türkiye'nin kanayan bir yarasıdır. Geçmişte üreticiye hizmet eden FİSKOBİRLİK'İN eski konumuna gelmesi, yöneticilerin sayesinde olacaktır” dedi.


Fatsa FİSKOBİRLİK Kooperatifi Başkanı Bünyamin Davu ise yeni yönetimin 21 Kasım 2008 tarihinde göreve geldiğini belirterek, şunları söyledi: “Son 2-3 yıldır FİSKOBİRLİK hasta. Bu hastayı Başbakanımızın katkılarıyla ayağa kaldıracağız. Temennimiz o ki; bu yardımların daha da ileri seviyelere çıkararak, 2009-2010 yılında fındık alımlarına devam etmesi.

Çünkü FİSKOBİRLİK fındığın sigortası. Almış olduğumuz fındıkları entegre soya ve diğer tesislerde işleyerek birbirinden güzel ürünler ortaya çıkarmak istiyoruz. Biz fındığın içinden, kabuğuna kadar değerlendirileceğine inanıyoruz. Türkiye'deki 850 bin ila 1 milyon ton arasındaki rekoltenin 600 bin tonunu harcayıp, 250 bin ton atıl durumda kalıyor. Bunu her yıl yaşıyoruz. Fındık Alanlarının Sınırlandırılması Kanunu uygulamaya konulursa, bu rekolte daha aşağılara inecektir.

Fındık bölgesi olmayan yerler fındık dikerek rekolteyi şişirip fındığın anavatanı olan Ordu ve Giresun illerinden daha fazla pastadan pay alıyor. Sivil toplum örgütlerine mesajım şudur: Misafirlerimiz geldiğimiz zaman ikramımız hep fındık olsun. Fındığı soframızda da yemeklik ürünlerimizde de kullanalım. İç piyasada 60 bin ton fındık harcamasını geçemiyoruz. Ne zaman iç piyasada 150 bin tonu geçersek, işte o zaman başarıya ulaşırız. Gittiğimiz yerlere fındık ürünlerinden oluşan hediyeler gönderelim.”

iha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 17:28:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?