6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Gaga Gölü kamulaştırmaya takıldı

Ordu'nun Fatsa ilçesinde önemli turizm alanları arasında gösterilen Gaga Gölü'nün kamulaştırılmasıyla ilgili sıkıntılar sürüyor.

Fatsa-Aybastı karayolu üzerinde ilçe merkezine 10 kilometre mesafede bulunan Gaga Gölü'nün çevresindeki 34 bin 124 metrekarelik alanın turizm amaçlı kamulaştırılma çalışmaları devam ediyor. Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün önemle üzerinde durduğu 100 bin dönümlük Gaga Gölü'nün etrafındaki parsellerin sahipleriyle yaşanan koordinasyon sorunu kamulaştırılmanın süresini uzatıyor.

Daha önce kamulaştırılması düşünülen alanlar belirlenip gerekli ödeneğin de temin edilmesine rağmen hisseli 17 parselin sahiplerine ulaşmakta zorluk yaşanıyor. Kamulaştırılacak toplam 23 parselden 6 tam hisseli parsel sahibine ulaşılıp görüşmeler tamamlandı.

Ancak 17 tane hisseli parsellerin sahiplerinin bir çoğuna ulaşılmasına rağmen tüm hissedarlara ulaşılmadığı için kamulaştırma yarım kalıyor. Hissedarlar arasında yurt dışında ikamet edenlerin de bulunması İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nü koordinasyon konusunda oldukça zorluyor. Bu şartlar altında tüm hissedarlara ulaşmaya çalışan Kültür ve Turizm Müdürlüğü ilerleyen aşamalarda parsel sahiplerinin geri dönüşlerinde yine sıkıntılar yaşıyor.

Kamulaştırma ödeneğinde hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını ifade eden Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen,"Hisseli parsel sahiplerine ulaşmak çok güç oluyor. Ya da ulaşıldığı zaman o kişilerin bize geri dönüşü biraz zor oluyor. Ama Gaga gölü projesi tüm hızıyla devam ediyor. Onunla ilgili 315 bin YTL paramız var. Kamulaştırma parasıyla ilgili herhangi bir problem yok. Sadece kişilere ulaşma konusunda sıkıntılar yaşanıyor" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 13:36:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İSKENDER DUMAN IP: 88.235.50.xxx Tarih : 22.12.2008 13:24:15

Gaga Gölü'nün Ordu turizmine kazandırma çalışmlarınızı tebrik ederim. Umarım sırada: ULUGÖL, VASİYET GÖLÜ, GÖK GÖL ve KARAGÖL gibi Ordulularımızın bile büyük çoğunluğunun varlığından haberi olmadığı göller vardır da Ordu'da turizm anlamında ciddi adımlar atılabilir. Projeyi tam olarak bilmiyorum ama umarım yol kenarında giderken gözüken bir yeşillik alan olmaz. Tüm karadeniz şehirlerinde olan sorun burada da ortaya çıkmasın yoldan geçerken gözükmesin yol en az yüz metre göle uzak geçirilsin ki insanlar dinlenmek ve huzuru bulmak için GAGA GÖLÜ ne gelsinler. SAYGILARIMLA