3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Gazeteciler Cemiyeti'nden bir ilk

ORDU GAZETECİLER CEMİYETİ'NDEN BİR İLK

Ordu Gazeteciler Cemiyeti ilklere imza atmaya devam ediyor. Ordu'da AB Genç İstihdamın Desteklenmesi başlıklı hibe programından destek alan "Haberimiz Haberiniz Olsun" isimli proje ile basın sektöründe çalışan ve mesleki eğitim almamış gençlere sayfa editörlüğü, muhabirlik, kameramanlık ve spikerlik eğitimleri verilecek.

Ordu Gazeteciler Cemiyeti önderliğinde hazırlanan ve Ordu Valiliği, Ordu İl Özel İdaresi ve Ordu Üniversitesi'nin ortağı olduğu "Haberimiz Haberiniz Olsun" isimli proje, AB Genç İstihdamın Desteklenmesi başlıklı hibe programından 296 bin 485 euro hibe almaya hak kazandı. Proje ile işsiz gençlerin işgücü piyasasına entegrasyonunun teşvik edilmesi amaçlanırken, 2 yıl sürecek projenin Ordu'da sivil toplum kuruluşları arasında AB'den en yüksek hibe alan proje olduğunu söyleyen Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, "6 ay boyunca 18-29 yaş arası 96 kursiyer spikerlik, kameramanlık, muhabirlik ve sayfa editörlüğü konularında eğitim görecek. Kursiyerlerimize bu süre içerisinde hem harçlık vereceğiz hem de sigortalarını yapacağız. Kurs sonunda kursiyerlerimizin 88'nine staj imkanı sağlayacağız. Ayrıca eğitimlerde her branşta 2 eğitmen derslere katılacak" dedi.

Kursu tamamlayan kursiyerlerin AB ülkelerinde geçerli olacak EUROPASS meslek sertifikasına sahip olacağını açıklayan Ordu Valisi Orhan Düzgün ise, "Türkiye'de ilk defa olmak üzere Ordu'da tüm ekipmanları, alet ve cihazlarıyla Basın Mesleki Eğitim Merkezi kurulacak. Ordu il ve ilçelerinden seçilecek 12 yerel eğitmen ve 88 genç işsiz ile basın sektöründe çalışan ancak mesleki eğitim almamış olan gençlerinde dahil edileceği hedef grup, 4 ana konuda eğitilecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2010 Çarşamba 10:30:00
Güncelleme :3 Kasım 2010 Çarşamba 20:29:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?