6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Gaziler Günü için kutlama

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, TBMM tarafından 'Gazi' unvanı ile onurlandırıldığı gün olan 'Gaziler Günü' nedeniyle Fatsa'da Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.


Törende bir konuşma yapan T.C.S.G 125 Komutanlığı'ndan Üsteğmen Erdinç Karadeniz, kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü korumak için üstün bir cesaret ve feragat örneği göstererek hayatlarını ortaya koyan ve gazilik onuruna erişen kahraman vatan evlatlarını şükran ve minnetle andıklarını belirtti.

Üsteğmen Karadeniz, "Bu vatan topraklarını vatan yapan aziz şehitlerimizi unutmak mümkün değildir. Ruhları şad olsun. Şehitlerimizin en yakın şahidi malul gazilerimizdir. Bu kahramanlar aşılmaz zannedilen mesafeleri avuçlarının içinde sıkıp daraltan, dağları yumuşatan, şimşeklere mahmuz vurup beyaz bulutlar üzerinde kayan yiğitlerdir.

Malazgirt'ten Çanakkale'ye, Dumlupınar'a hatta Kore'ye ve Kıbrıs'a kadar dünya ve Türk tarihi Mehmetçiğin yürüyüşünden ibarettir. Şu anda içinde bulunduğumuz coğrafyada huzurla birlik ve beraberlik içinde yaşıyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve gazilerimize borçlu olduğumuzun bilincindeyiz. Göğsünüzde taşıdığınız övünç madalyaları gazilerimizin onuru ve gururudur" dedi. Yapılan konuşmanın ardından Uzman Jandarma Çavuş Emre Cemtaş, günün anlam ve önemiyle ilgili bir şiir okudu.

KAYMAKAM YURDAER'E ZİYARET
Törenin ardından Fatsa Muharip Gaziler Derneği Üyeleri, Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer'i makamında kabul etti. Kaymakam Yurdaer, ziyarette gazilere hitaben yaptığı konuşmada, "Nice Gaziler Günü'nü sağlık ve mutluluk içerisinde idrak etmeyi temenni ediyorum. Bu vesileyle şehitlerimiz ve gazilerimizle bir kez övünç duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Gazilerimizin vatanımız için yaptığı hizmetleri her zaman yad edeceğiz" dedi.


Fatsa Muharip Gaziler Derneği Başkanı Abdullah Eraslan ise bir milleti millet yapan unsurlar olduğunu, yeri geldiğinde bu uğurda canını seve seve feda edebildiğini veya yaralanarak gazi olabildiğini vurguladı.

İha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 15:15:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?