6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Gaziler Günü'nde anlamlı ziyaret

Ordu Valisi Ali Kaban, “19 Eylül Gaziler Günü” nedeniyle Şehit Aileleri Derneği ile Polis Şehit Aileleri Derneği'ni ziyaret etti.


Garnizon Komutanı Jandarma Albay Celal Çürek ve Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ile birlikte ilk olarak Şehit Aileleri Derneği'ne ziyarette bulunan Vali Kaban, burada Dernek Başkanı Hasan Kaplan tarafından karşılandı.

Tüm şehit yakınları ve gazilerle teker teker selamlaşan Vali Kaban, kendi ailesinde de şehitler olduğunu belirterek, şehitlerin hiçbir zaman ölmediğini ifade eti. Vali Kaban, "Bu ülkede halen durabiliyorsak, bunu toprağın üzerindekilerden çok, toprağın altında yatan şehitlerimize borçluyuz. Şehitler hiçbir şekilde ölümle tanışmıyorlar. O nedenle Ordumuza, şehitlerimizi de eklemek gerekir" diye konuştu.


Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hasan Kaplan da ziyaretten dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, dernek faaliyetleri ile şehit ve gazileriyle ilgili bilgi verdi.
Garnizon Komutanı Jandarma Albay Celal Çürek'in Şehit Aileleri Derneği Hasan Kaplan'a çiçek takdim etmesinin ardından Polis Şehit Aileleri Derneği'ne geçildi. Burada Polis Şehit Aileleri Derneği Başkanı Şener Şahin tarafından karşılan protokol üyeleri, Şener Şahin'e çiçek verdi. Vali Kaban burada yaptığı konuşmada, “Bütün komplolara rağmen bu ülke ayakta duruyorsa, bunda şehit ve gazilerin kanları vardır” dedi.


Ziyaretlerin ardından şehit aileleri ve gazilere devlet övünç madalyası verilmek üzere Atatürk Kültür Merkezi'ne (AKM) geçildi. Şehit aileleri ve gaziler devlet övünç madalyalarını Ordu Valisi Ali Kaban'ın elinden aldı.

İha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 16:26:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.terorsehitleri.com IP: 194.27.242.xxx Tarih : 19.09.2008 16:33:56

VATAN SİZE MİNNETTAR