6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Giresun İl Genel Meclisi Ordu'da

Giresun İl Genel Meclis üyeleri, Ordu Valisi Ali Kaban ve Ordu İl Genel Meclisi'ne iadeyi ziyarette bulundu.


Ordu Valisi Ali Kaban ve İl Genel Meclis Başkanı Şanser Şahin tarafından karşılanan Giresun İl Genel Meclis Başkanı Fikret Karaarslan ve meclis üyeleri arasında karşılama sırasında sıcak diyaloglar yaşandı. Toplu halde valilik toplantı salonuna geçen meclis üyeleri, her iki ilin ortak problemleri ve gelecekleri hakkında fikir alışverişinde bulundular. Ordu Valisi Ali Kaban toplantıda yaptığı konuşmada, Ordu-Giresun ortak havalını (OR-Gİ) ile başlayan birlikteliğinin her alanda devam etmesi gerektiğini söyledi.


Her iki ilin dertlerinin ve gelecekleriyle ilgili çözümlerin ortak olduğunu belirten Kaban, "Artık, havaalanı ile başlayıp daha sonra fındıkla ilgili ortak kaygılar ve çözüm önerileriyle genişletmek istediğimiz bir OR-Gİ konseptiyle yatıp kalkıyoruz. Günümüz dünyasında rekabet aşırı artmışken, bu ortamda var olabilmenin şartı birbirine benzeyenlerin ortak hareket etmesidir. Bu anlamda bakıldığında Türkiye'nin mesafe olarak en yakın iki ilinin insan yapısı ve menfaatleri aynı. Çünkü fındık gibi bir ortak kaderimiz var. Havaalanı gibi ortak bir projemiz var. Artık ileride bölge ile ilgili gelişen her türlü gelişme mutlaka iki ili de etkileyip birlikte sonuç doğuracaktır" dedi.

"OR-Gİ'DEN ÜMİTLİYİZ"
Her iki ilinde OR-Gİ'nin gerekliliği göstermek adına çalıştığını ve gerçekleşmesi için de merkezi hükümetten olumlu işaretler aldıklarını ifade eden Kaban şöyle konuştu: "Her iki ilin valisi olarak havaalanı için koşturuyoruz. Bayramdan önce bu nedenle Ankara'da buluştuk. Bizim derdimiz merkezi hükümet yani Ankara buna destek versin. Bununda olabileceği yönünde bir kısım işaretler aldık. Hiç bir şey kolay olmuyor. Bu bir sihirbazlık değil. Bu uzun soluklu bir çalışma gerektiriyor. Biz bunun gerekliliğini ve maliyetlerini gösterdik. İşin uzmanlarıyla yapılan çalışmalarda, eğer özel idarelerin gayretleriyle yürütülebilirse çok uygun fiyatlara geleceğini izah etmeye çalıştık. Önümüzdeki yılın bütçesine dahil etmek, en azından başlangıç ödeneği alınmasından ümitliyiz."


Ordu İl Genel Meclis Başkanı Şanser Şahin ve Giresun İl Genel Meclis Başkanı Fikret Karaarslan da karşılıklı yapılan ziyaretlerden duydukların memnuniyeti dile getirerek, bundan sonra hem OR-Gİ hem de diğer konularda birlikte hareket edeceklerini söylediler. Konuşmalardan sonra Giresun İl Genel Meclisi Fikret Karaarslan meclis adına Vali Kaban'a çiçek verirken, Vali Kaban da günün anısına Karaarslan'a hediye verdi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 18:23:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SUZAN ÖZCAN IP: 85.96.147.xxx Tarih : 11.10.2008 14:47:55

OR-Gİ Havaalanı konusunda gösterdiğiniz çalışmalar için size teşekkür ederim Sayın Valim. Eğer bu yorumu okursanız benimde bu konuda sizlere destek için çalıştığımı biliyorsunuzdur. Ankara'ya gelince Ordu Ve Giresun milletvekillerine Sayın Bakan Binali Yıldırım'a ve siz OR-Gİ Valilerine ve OR-Gİ belediye başkanlarına belki yüzlerce dilekçe mail gönderdik. Ve çeşitli yayın organlarına yorumlar yazıyorum ve yazdırıyorum. Siz ORDU ve GİRESUN Valileri üzerinize düşeni yapıyorsunuz tebrik ve teşekkür ediyor sizleri sonuna kadar destekliyorum.