7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Görevden alınma sebebi 'kömür' mü

Ordu İl Emniyet Müdürü Sezai Boran’ın, İçişleri Bakanlığı talimatıyla görevinden alınması tepkilere neden oldu. 

Boran’ın merkeze alınmasının arkasında 16 Ocak 2008 tarihinde kentte başlatılan "Kömür 52" operasyonu olduğu ileri sürüldü. Ordu’da başlatılan operasyonda kamu kurum ve kuruluşlarına, şartnameye uymayan, eksik ve kalitesiz kömür satmak, ihaleye fesat karıştırmak, kamu kurum ve kurumlarını dolandırmak, rüşvet alıp-vermek, sahtecilik ve hırsızlık suçlarından 50’ye yakın kişi gözaltına alındı. Zanlılar emniyette sorgulandıktan sonra adliyeye çıkarıldı. 27 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu.

İKİ MÜFETTİŞ GİTTİ Zanlıların siyasi uzantıları da takibe alınırken, Boran hakkında da İçişleri Bakanlığı’na ihbarlar gelmeye başladı. Bu iddiaların araştırılması için İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın talimatı iki mülkiye başmüfettişi Ordu’ya gitti. İddialar arasında Emniyet Müdürü Sezai Boran’ın eşi ve çocuklarına araç tahsis etmek, polis evine usulsüz şekilde televizyon aldırmak gibi konuların olduğu öne sürüldü.

İddiaları araştıran müfettişlerin talebi üzerine Boran önceki gün sürpriz bir şekilde merkeze alındı. CHP il Başkanı Kenan Çebi, "Görevden alınmasını şiddetle kınıyor, herkesi de bu konuda tepki göstermeye davet ediyorum" dedi. MHP İl Başkanı Naci Şanlıtürk de, "Son zamanlarda yolsuzluk haberleriyle Ordu basını sarsılıyor. Sezai Boran’ın görevden alınmasını kabul etmek mümkün değil" diye konuştu.

MANİDAR Boran’ın, "Niye görevden alındığım belli değil mi? Tam bir operasyon yürütürken alınmam manidar.Yöneltilen suçlamalar eften püften. Müfettişler ifademi bile almadan görevden alınmamı öneriyor. Bu konu tabii ki yargıya da yansır" dediği öğrenildi.

hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 10:06:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat bekgöz IP: 78.166.47.xxx Tarih : 26.03.2008 14:48:40

bunlar haram yemezlerya sadece tüyü bitmemiş yetimin hakkını yerler onların zaten hesabı yukarıda verilecekya ondan bir sıkıntıyok yardım kömürleri sanki garibana millet sata sata bitiremedi arabasını bile aldılar bunlarda dünyalığını yaptılar şimdi eger akp bunun için bu müdürü aldıysa benim 15 oyum var alır birdaha