6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Gözde meslek için kurs açıldı

İstihdamda artış yaşanması beklenen iller arasında yer alan Ordu'da en çok ihtiyaç duyulacağı öngörülen dikiş makinesi operatörlüğü için kurs açıldı.


Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İşgücü Piyasası Bilgi Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde iller bazında hazırlanan raporda, Ordu'da 12 ay sonra istihdamın yüzde 1 oranında artacağı öngörüldü. Aynı rapora göre en büyük istihdam artışının dikiş makinesi operatörlüğü mesleğinde olacağının öngörülmesiyle bu alanda ilk kurs açıldı.

Toplam istihdam artışının yüzde 78.7'sinin yaşanacağının öngörüldüğü bu sektör için ilk aşamada 25 kişilik kurs açıldı. 40 iş günü devam edecek kursta başarılı olan kursiyerlere dikiş makinesi operatörlüğü sertifikası verilecek.


İŞKUR Ordu İl Müdürü Mehmet Döktür, sektörel olarak en fazla istihdam artışının tekstil ve tekstil ürünleri imalatı sektörlerinde yaşanmasını beklendiklerini belirtti. İş piyasası araştırma raporlarına göre en çok ihtiyaç duyulacak meslekler konusunda kurs çalışmaları yaptıklarını ifade eden Döktür, "Dünya Bankası desteğiyle Özelleştirme Sosyal Destek Projesi ve işsizlik sigorta fonu kapsamında açılan 3 kurstan 2'si tamamlandı. Şuan muhasebe kursu devam ediyor" dedi.


Yapılan anketler araştırma sonuçları ve istekler doğrultusunda en çok ihtiyaç duyulan sektörlerde kurs açtıklarını belirten Döktör, "Önümüzdeki dönemde en çok ihtiyaç duyulacağı öngörülen dikişi makinesi operatörlüğü için kurs açtık. Şuan kursumuza büyük bir katılım var. Talep arttıkça yeni kurslar açmayı planlıyoruz. Yine bunun yanı sıra iş makineleri operatörlüğü, PVC doğrama ve doğal gaz tesisat ustalığı konusunda oldukça talep var. Özelikle doğal gaz iç tesisat konusunda öğretici bulmakta oldukça zorlanıyoruz. Bu konuda çok sayıda usta olmasına rağmen sertifikaları bulunmadığı için kurs açılmasında zorluklar yaşanıyor" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 16:51:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?