7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Güler, gazilere söz verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Mehmet Hilmi Güler, ziyaret ettiği Ordu'nun Fatsa ilçesinde gazilere uzun süredir talep ettikleri 'gazi evi'ni yaptıracakları müjdesini verdi.

Beraberindeki Ordu Valisi Ali Kaban, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Ordu İl Jandarma Komutan Vekili Muhammet Arabacı, İl Emniyet Müdürü Ali Tom ile birlikte Fatsa'ya gelen Bakan Güler, Belediye Park Restaurant'ta gazilerle buluştu. Gaziliğin çok güzel bir mertebe olduğunu belirten Güler, "Gazilik herkese nasip olmaz. Allah size uzun ömürler versin. Bizler de sizlere hizmet etmeye çalışıyoruz. Ülkeye hizmetinizden dolayı teşekkür ederiz" dedi.

Fatsa Muharip Gaziler Derneği Başkanı Abdullah Eraslan ise, Bakan Güler'e, "Bizi ziyarete gelmeniz bizi onurlandırdı. Hizmet aşkıyla yanan gaziler olarak size minnettarız. Türkiye'de en fazla gazinin olduğu bölge Fatsa. Askerlik şubemize bağlı 280 civarında gazi var. Son aldığımız rakamlarla 201'e düştü. Milli değerlerimize sahip çıkmanız bizi onurlandırdı. Bizim amacımız gazilerimize saygı gösterilsin, siyasi mülahazalardan bir hizmet binası isteğimizdi. Hizmet heyecanımızı vicahiye çevirmek istiyorduk. Bizim istediğimiz; dedesi çocuğunun elinden tutarak gezerken zemin katta gidebileceği bir yerdi" diye konuştu.

Bakan Güler, sohbetin ardından, "Gazilerin bu isteğine ben el koyuyorum. Gazilerimize, güzel bir gazi evi yaptıracağız. Bu gazi evinin hem temel atmasına hem de açılışına bizzat katılacağım" sözünü verdi.

Bakan Güler'in gazileri ziyaretinde AK Parti Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, Fatsa Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer, Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Sözen, İl Genel Meclis Üyeleri Mehmet Yıldız ve Atıf Yüksel de hazır bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2008 Salı 16:41:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?