7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Günay'dan CHP'ye 'çarşaf' eleştirisi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 'çarşaf açılımını' aklı başında hiç bir vatandaşın yutmayacağını söyledi.

İnceleme ve denetimlerde bulunmak üzere geldiği Ordu'nun Ünye ilçesinde restorasyonu süren Ünye Kalesi'ni ziyaret eden Ertuğrul Günay, dönüşte basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

CHP'nin çarşaf açılımını değerlendiren Bakan Günay, CHP'yi samimi olmamakla suçladı. Türkiye'nin Cumhuriyetle bir hesaplaşması olmadığını belirten Bakan Günay, CHP'nin yıllarca korku senaryoları yazdığını ifade ederek, "Türkiye'de kendileri korku yaratıyorlar, sonra kendi yarattıkları korku üzerinden senaryo yazıyorlar. Ben bu çarşaf açılımını, açılım mıdır dolaşım mıdır kestirebilmiş değilim. Çünkü siz bin tane badireyi geçerek üniversiteye girmeye çalışan öğrencilerin başında başörtüsü var diye buna şiddetle karşı çıkıyorsunuz, bu konuda engeli kaldırmaya çalışan siyasi bir partiyi anayasa önünde yargılayan bir konuma getiriyor, iddia ve davacısı oluyorsunuz. Bu konuda fevkalade yasakçı bir tavır alıyorsunuz. Sonra üç oy alabilmek için yüzünü çarşafla gizlemiş olan insanların yakasına rozet takıyorsunuz.
Bunu aklı başında olan hiçbir Türk vatandaşı yutmaz" dedi.

AK Parti'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterileceği şeklindeki iddialar üzerindeki soruyu da kısa cevaplandıran Bakan Günay, "Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin Kültür ve Turizm Bakanıyım. Bu teklifi kabul etmeyeceğimi İzmir'de söylemiştim" diye konuştu. Alevi kesime ibadet özgürlüğü için hükümet olarak ciddiyetle çalıştıklarını belirten Bakan Günay, "Alevi, Sünni, Türk, Kürt hepimiz kardeşiz. Geçmişte yaşanan sevimsiz tartışmaları kaldırmak konusunda hükümetimiz, başta Sayın Başbakanımız tam bir kararlılık içerisindedir. Tabii ki talepler olacaktır. Konuyu ciddiyetle takip ediyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2008 Cumartesi 15:50:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kiris n IP: 81.206.105.xxx Tarih : 6.12.2008 18:20:00

sizde chpli idiniz ama su anda akplisiniz. Neden?