7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Günören Köyü yine susuz kaldı

Ordu'da merkeze bağlı Günören köyünün aylardır beklediği su kaynaklarının tahsisine ilişkin teklife meclisten onay çıkmadı.


İl Genel Meclisi son birleşim toplantısında merkez Günören köyü içme suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla tanzim ve tasdik edilen su kaynaklarının ilgili köye tahsisine ilişkin teklif görüşüldü.

Daha önce söz konusu kaynak sularının tahsisinin uygun olacağı yönündeki komisyon kararı rağmen suyu alan ve veren köyler arasındaki bir süredir devam eden uyuşmazlık nedeniyle teklif, mecliste uzun süre tartışıldı. Konu hakkında açıklama yapan İl Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz, teknik olarak suyun Gönören köyüne tahsisinde bir sakınca olmadığını söyledi. Konuyla ilgili olarak daha önce çeşitli çalışmalar yapıldığını belirten Yılmaz, "Biz Haziran ayında kaynak sularının kullanılması ve paylaşımlarıyla ilgili bir yönetmelik çıkardık. Hepimiz biliyoruz ki, kaynak suların hüküm ve tasarrufu tamamıyla kamuya aittir. Ancak çıktığı noktada insanların belli ölçekte kullanma hakkı vardır.

Dolayısıyla kamuya böyle bir talep geldiğinde, belli ölçüde suyun değerlendirilmesiyle ilgili çalışmalar yapılır. Söz konusu bölgede suyun membasının ölçümü için ekiplerimiz 6 ay beklediler. Bu suların kullanımıyla ilgili köy milliyetçiliği, kişisel bir takım endişeler, benim senin mülkün anlayışı diye bir şey yoktur. Hepsinin ötesinde bir tarafın suyu, bir tarafında ihtiyacı vardır. Bunun teknik olarak gereği yapılarak daha objektif sonuç alınacağına inanıyorum" diye konuştu.
Tartışmaların uzaması üzerine İl Genel Meclisi Şanser Şahin, söz konusu talebin komisyona havale edilmesi veya onaylanması konusunda iki teklifi onaya sundu. Oy çokluğu ile konunun, ilgili muhtarlarla beraber komisyona havale edilerek tekrar değerlendirilmesine karar verildi

İha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 20:26:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?