7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Hacı adayları aşılandı

Bu yıl hac farizasını yapmak üzere kutsal topraklara gidecek olan Ordulu hacı adaylarına menenjit ve oral polio (çocuk felci) aşıları yapıldı.


Ordu Müftülük binası mescidinde yapılan ve Ordu Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmada tüm hacı adayının aşılanacağı bildirildi. Aşılama çalışmaları sorumlusu Dr. Recep Güller, Arabistan'ın sıcak ikliminden dolayı menenjit ve çocuk felci hastalığına yakalanma riskinin yüksek olduğunu, bu amaçla aşılama çalışmasının gerekli olduğunu dile getirdi.


Ordu İl Müftüsü Veysel Çakı, bu yıl binin üzerinde hacı adayının kutsal topraklara gideceklerini belirterek, yüzde 50'e yakın ek kontenjanın sağlandığını kaydetti. Hac öncesi hacı adaylarını düzenledikleri seminerlerle bilgilendirdiklerini ve hazırlıklarının son aşamaya geldiğini ifade eden Çakı, "Tüm hazırlıklarımız tamam. Bugünde hacı adaylarımızın aşıları yapılıyor. Bu konuda hacı adaylarımız için çok önemli çünkü aşı kartları olmadan kesinlikle Arabistan'a alınmıyorlar. Tüm konularda her şeyin kuralına uygun olarak yapılması noktasında büyük bir titizlikle çalışıyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 14:03:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?