7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Hastalıklar yakasını bırakmıyor

Ordu'da 13 yaşında iken böbreklerini kaybeden 25 yaşındaki genç kız, daha sonra kemik erimesi hastalığına yakalandı ve kulaklarında işitme kaybı oluştu.


Ordu'da Selimiye Mahallesi'nde 2 çocuklu ailenin ilk çocuğu olarak dünyaya gelen Gülsüm Baş (25), daha 13 yaşında iken iki böbreğini birden kaybetti.

Maddi imkansızlıklar içerisinde yaşam mücadelesi veren Gülsüm, Boztepe Devlet Hastanesi'nde haftada 3 kez diyalize girmeye başladı. Bu şekilde hayatını sürdürmeye devam eden genç kızda kısa süre sonra kemik erimesi hastalığı da baş gösterdi. Vücudunun çeşitli yerlerinde şekil bozuklukları oluşan ve yürümekte zorluk çekmeye başlayan Gülsüm'ün bir süre sonra kulaklarında da işitme kaybı oluştu. Hastalıkların arka arkaya geldiğini ve söylenenleri zorlukla duyduğunu belirten Gülsüm, bir an önce sağlığına kavuşacağı günü beklediğini kaydetti. İflas eden böbrekleri için nakil sırasında bulunduğu ve kemik erimesi için tedavisinin sürdüğünü belirten Gülsüm'ün en büyük şikayeti kulaklarının iyi duymaması. Bunun içinde tedavi olduğunu ve henüz net bir şekilde duyamadığını belirten Gülsüm, insanları duyamamak ve onlarla diyalog kurumamanın çok kötü bir şey olduğunu
söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2008 Cumartesi 15:32:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?