6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Hastanelerde tahlil kuyruğuna son

Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Halis Türkyılmaz, Ordu'da laboratuvar hizmeti verilmeyen tek bir sağlık ünitesinin kalmadığını açıkladı.


Halis Türkyılmaz, vatandaşların biyokimya, kan, idrar, kolesterol gibi birçok tahlil için sadece hastanelere gitmesine gerek kalmadığını belirterek, bu tür tetkiklerin bundan sonra tüm sağlık ocaklarında da yapılabileceğini kaydetti.

Bu kapsamda Fatsa merkezde 'Merkezi Sistem Laboratuvarı' kurulduğunu hatırlatan Türkyılmaz, 31 tane sağlık ocağının bu merkeze bağlandığını belirtti. Söz konusu sağlık hizmetlerinin Ordu'da 1. basamak sağlık hizmetlerinin yüzde 75'ine tekabül ettiğini dile getiren Türkyılmaz, bu kapsamda laboratuvar hizmetlerinden yararlanılacak sağlık ocaklarını şöyle açıkladı: "Ordu merkezdeki tüm sağlık ocakları, Perşembe Medreseönü, 1 ve 2 Nolu Sağlık Ocağı, Gülyalı Merkez Sağlık Ocağı, Fatsa merkezde bulunan tüm sağlık ocakları, Çamaş, Çatalpınar, Bolaman Sağlık Ocağı, Fatsa Yalıköy Sağlık Ocağı, Ünye merkezdeki tüm sağlık ocakları, Çaybaşı Sağlık Ocağı, İlküvez Sağlık Ocağı, Ünye Tekkiraz Sağlık Ocağı, İkizce Merkez Sağlık Ocağı." Sistemin çalışması hakkında bilgi veren Dr. Halis Türkyılmaz, sistem dışında kalan çok az sayıda sağlık ocağı içinde özel protokoller imzaladıklarını kaydetti.

Türkyılmaz, "Sistem dahilinde alınan kanlar Fatsa'daki merkeze getiriliyor. Otomatik olarak değerlendirildikten sonra elektronik ortamda doktorların önüne geliyor. Merkezi sisteme dahil edemediğimiz Korgan, Gürgentepe, Akkuş ve Aybastı'daki sağlık ocaklarının bu tür hizmetlerinde devlet hastanelerinde belirli bir protokol yapmak kaydıyla kanlar alınarak hastanelerde değerlendirilecek" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 14:39:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?