6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Hilmi Güler Ordu'da

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Ordu Valisi Ali Kaban'ı makamında ziyaret etti.

Güler, "Karadeniz'i en kısa yoldan Akdeniz'de bağlayacak Dereyolu hem ekonomik hem stratejik hem de sosyal açıdan önemli bir proje olacak'' dedi.


Koç Holding Karadeniz Bölge Toplantısı'na katılmak üzere Ordu'ya gelen Bakan Hilmi Güler, Vali Ali Kaban ve Vali yardımcıları tarafından karşılandı. Valilik binasında Koordinasyon Kurulu tarafından AB projelerinin değerlendirildiği toplantı salonuna geçen Bakan Güler, burada kısa bir brifing aldı. Ordu'daki yatırımlarla ilgili bilgi veren Bakan Güler, fındık kapsülünün değerlendirilmesi, dere yolu ve bazı yatırım projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Dereyolu olarak bilinen yol çalışmalarında sona yaklaşıldığını ifade eden Bakan Güler, "Karadeniz'i en kısa yoldan Akdeniz'de bağlayacak Dereyolu'dur. Bu bakımdan hem ekonomik hem stratejik hem de sosyal açıdan önemli bir proje olacak. Çünkü göçü önleyerek iki denizi birleştiren bir yol olacak. Bunun için çalışmalar büyük bir hızla ilerliyor. İlk kısım en zor bölümüydü, 13 tane tünel açıldı" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 15:03:41
Güncelleme :25 Kasım 2008 Salı 15:12:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?