6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Hoynat Adası 'önemli kuş alanı' seçildi

Ordu'nun Perşembe ilçesi Ramazan köyü açıklarında bulunan Hoynat Adası (Akkuş Adası), 'Önemli Kuş Alanı' (ÖKA) kapsamına alındı.


Ordu Üniversitesi (ODÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Beyhan Taş, Hoynat Adası'nın DKD 001 alan koduyla 'tamamı koruma altında ve izlenmesi gerekli ada, nesli tehlike altında olan kuş türlerinin önemli popülasyonlarını barındıran alan' kriterinden dolayı ÖKA kapsamına alındığını açıkladı. Kıyıdan yaklaşık 100 metre açıkta olan adada nesli tükenmekte olan 90 çift tepeli karabatak tespit edildiğini belirten Taş, "Hoynat Adası, Türkiye Doğa Derneği tarafından ÖKA kapsamına alındı. Bu çalışma, kuş türlerinin diğer canlıların ve doğal kaynakların korunma altına alınması, Türkiye'nin AB'ye giriş sürecinde tamamlanması gereken çalışmalardan biridir" dedi.


Taş ayrıca, Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nde nefes alabilecek, oksijeni bol tek bölgenin Bolaman-Perşembe arası olduğunu ifade ederek, bu nedenle bölgenin biyoçeşitliliğinin çok iyi değerlendirilmesi ve korunması gerektiğini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 10:59:03
Güncelleme :10 Haziran 2008 Salı 11:06:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?