6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

İl Özel İdarespor sezonu açtı

Ordu'da, 1.Amatör Küme'de mücadele eden İl Özel İdarespor, 2008-2009 sezonunu düzenlediği açılış töreni ile açtı.

Sezon açılışına katılan Ordu Valisi Ali Kaban, amatör sporlar ve Orduspor hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Durugöl Sentetik Saha'da yapılan açılış töreni öncesi futbolcular Teknik Direktör Salih Köksal yönetiminde kısa süre çalışma yaptı.

Ordu Valisi Ali Kaban'ın gelişiyle başlayan törene, Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz, Genel Sekreter Yardımcısı Namık Uzunlar, futbolcular ve teknik heyet katıldı. Açılışta tüm futbolcularla tek tek selamlaşan Ordu Valisi Ali Kaban, sezonun başarılı geçmesi için kesilen kurbanın başında dua etti. Futbolcular, teknik heyet ve yöneticilerle fotoğraf çektiren Ordu Valisi Ali Kaban, amatör sporlar ve Orduspor ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bu yıl amatör sporlarla ilgili önemli atılımlar yapmayı düşündüklerini belirten Vali Kaban, "Ordu'da 26 branşta 14 bin civarında lisanslı amatör sporcumuz var. Bu sporcularımızla doğrudan ilgilenmek suretiyle onların bir üst sektörünü canlı tutmasını istiyoruz. Bunun içerisinde sadece futbol yok. Basketbol, güreş, tenis gibi spor dallarının bulunduğu 26 branşı düşünüyoruz. Spor konusunda yönetici arkadaşlarımdan da taleplerim oluyor. Sadece spor değil aynı zamanda ahlakta çok önemli" diye konuştu.


Orduspor başkanlığından çekilmelerin sebeplerini de açıklayan Vali Kaban şöyle konuştu: "Neden Orduspor konusunda taşın altına elimi değil, başımı koydum. Bu iş benim işim değil. Ancak Orduspor'un bir emeği var, bir yerlere getirilmiş düşmesin istedik. Bu yıl en azından kümede kalsın düşüncesiyle bu işe girdik. Zaman geçtikçe artık bunu kaldıramayacağımız açığa çıktı. Hiçbir şekilde benim dahil olmadığım sistemde ben olmam. Orduspor'u sisteme dahil olan insanların yönetmesi lazım. Ben çekiliyorum, dedim. Bu konuda yaklaşımın kesin ve nettir. Bu çekilmenin ardından bir boşluk olmasın adaylar ortaya çıksın. Orduspor'un şuan iki tane adayı var. Ciddi şekilde çalışıyorlar bu da bizleri mutlu ediyor."


Cuma günü yapılacak kongrede Orduspor'un başkanını bulacağına inandığını ifade eden Vali Kaban, "Orduspor başkanlığı valiliğime kaldığında fark ettiğim en önemli olay alt yapı hususunda önemli eksikliklerin olduğudur. Bu da ekonomik sıkıntıları beraberinde getiriyor. Biz daha Orduspor'u bir hemşehrimizin götürmesi yönünde fikir belirtmiştik. Cuma günü yapılacak kongre, eğer siyasete alet edilmezse Orduspor başkanını bulur" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 16:52:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Tarkan Deniz IP: 81.215.135.xxx Tarih : 18.09.2008 23:50:18

Ordu İl Özel İdarespor'a 2008-2009 sezonununda başarılar diler iken bir rica ve tavsiyem olacak sporcularımız ve spro adına, Sentetik Sahalarda yaralanma ve kazalara karşı aman dikkat. Umarım suni çime geçersiniz. Saygılarımla, Tarkan Deniz www.tarkandeniz.com Ordu Spor Kulübü Üyesi tarkan_deniz@yahoo.com