7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

İlginç yağ değerlendirmesi

Ordu Yağ Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Sedat Murat Bayrak, birçok vatandaşın araçlarına makine yağı alırken, yemeklik yağların seçiminden daha titiz davrandıklarını söyledi.


Sedat Bayrak yaptığı açıklamada, vatandaşın yemeklik yağ seçiminde genellikle gerekli bilgiye sahip olmadığını belirterek, sektörle ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Yağ sektörün yoğun rekabet ve yapısı itibari ile hileyi kaldırabilen bir sektör olduğunun altını çizen Bayrak, bu konuda vatandaşların dikkatli olması gerektiğini kaydetti. Şuan piyasada çok sayıda yağ markası olduğunu, öne geçen bir firmanın diğer firmalar tarafından hemen şikayet edildiğini ancak yapısı itibariyle hile kaldıran bir sektör olduğunu dile getiren Bayrak, "Sektörde rekabet çok büyük olduğu için firmalar sürekli birbirlerini şikayet ederler. Satışlarda bir yağ markasının önüne geçtiğinizde hemen şikayet konusu olursunuz. Ama şunun da bilinmesi gerekir. Çok da hile kaldıran bir sektördür. Çok sayıda yağ markası var ve karışım yağlar şuan piyasada çok fazla bulunuyor. Firmalar maliyet düşürmek için büyük uğraş veriyorlar. Örnek olarak pamuk yağı, biraz daha alt seviyede bir yağdır. Doymuş yağ oranı yüksektir.

Kalp damar rahatsızlıkları ve kolesterol açısından riskli bir yağ grubudur. Karışım yağlarda ucuz pamuk yağı mısır yağına katıldığında çok kolay fark edilemez. Bu nedenle vatandaş çok daha fazla dikkat etmelidir" diye konuştu.
Yağ alınırken birinci önceliğin fiyat olduğunu ve kalitenin ikinci planda geldiğini ifade eden Bayrak, şöyle konuştu:
"İnsanlar araçlarının motorlarına makine yağı alırken, raftan yemeklerinde kullanmak için aldıkları yağlardan daha titiz davranmaktadırlar. İnsanlar araçları aldıkları yağların seçimlerinde daha titizler. Yemeklik yağ alımlarında tek etken fiyat olarak gözüküyor. Genelde fiyatlara bakıyoruz. Ve ucuz yağa gidiyoruz. İnsanların kendileri için kullandıkları yağlar araçlarındakinden daha mı önemli? Araçların kullanım kılavuzlarında yazıyor. Bu araçta şu marka yağ kullanılmalıdır. Bende dahil olmak üzere tavsiye edilen yağdan alıyorum. Ancak damarlarımızda dolaşan yağlar bizim için önemli değil mi? Bu konuda çok fazla bilgiye sahip değiliz. Fiyat farkına bakmadan kaliteli olan yağ tercih edilmelidir."

İha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 15:13:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?