6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

İlk balıklar devlet büyüklerine

Av yasağının sona ermesine 4 gün kala balıkçılar son hazırlıklarını sürdürüyor.


Yalıköy Limanı'nda ağlarını onaran ve takalarını boyayarak "Vira Bismillah" demeye hazırlanan balıkçılar, bu sene bol palamut sezonunun yaşanacağını söylediler.

 

Fatsa Balıkçılık sahibi Mustafa Mollaoğlu, bu sene balık sezonunun ramazan ayı ile birlikte açıldığını belirterek, "Bu da bizim için gurur kaynağı. Balık bol. Geçen sene palamut olmadı. Bu sene biraz geç doğum yaptı palamut ama 15-20 Eylül'den sonra vatandaşlar bol bol palamut yiyecekler. Geçen sene yiyemedikleri palamudun acısını bu sene çıkaracaklar. Palamut avı kasım ayına kadar devam edecek" dedi.


Dededen kalma mesleği sürdürdüklerini ifade eden Mollaoğlu, balıkçılık sayesinde köyü, Karadeniz'i, Türkiye'yi terk etmeden bu işi yaptıklarını belirterek şöyle konuştu: "Kendimiz için, tayfalarımız için Türkiye'mize bol balık yedirmek için çalışıyoruz. Ancak balıkların para etmemesinden yakınıyoruz. İnşallah o da düzelirse emeğimizin hakkını alırız diye düşünüyoruz."


Mustafa Mollaoğlu bu sene ilk tuttukları balıkları ilk uçakla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a götürerek kendi elleriyle ikram edeceklerini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 16:19:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?