6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

İlköğretim Haftası'na çoşkulu kutlama

Ordu'da 2008-2009 eğitim-öğretim yılı İlköğretim Haftası coşkuyla kutlandı.


İlköğretim Haftası kutlamaları kapsamında Karşıyaka İlköğretim Okulu'ndan bir tören düzenlendi.

Törene Ordu Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Özer Karadağ, Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun, İl Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Şanser Şahin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen ile çok sayıda öğretmen, öğrenci ve öğrenci velileri katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan törende, Karşıyaka İlköğretim Okulu Müdürü Yahya Özcan, günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yaptı. Daha sonra Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun ve Ordu Vali Yardımcısı Adem Yılmaz birer konuşma yaptı. 2008-2009 eğitim-öğretim yılını 'Ordu için atılım yılı' yapmayı amaçladıklarını belirten Ordu Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, başarının sağlanmasında ailelere de büyük görevler düştüğünü söyledi. Eğitimin sadece okullarda verilmediğini ifade eden Yılmaz, "Eğitimin amacı sadece ders kitaplarından müfredatı takip etmek değildir.

Eğitim sadece okullarda öğrenilmez. Aileler de çocuklarının mutlaka takibini yapması gerekir. Onlara okulda ne yaptıklarından çok, öğretmenin ne anlattığını ve sonucunda onun ne anladığının sorulması gereklidir" diye konuştu.
Konuşmalardan sonra öğrencilerin şiir okumasına geçildi. Senem Yayla'nın 'Hoş geldin' ve Nazlıcan Tercan'ın 'İlköğretim Haftası' şiirinden sonra üst sınıftaki öğrenciler okula yeni başlayan miniklere hoş 'geldin çiçeği' verdi.

Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerin halk oyunları gösteriyle devam eden tören, bu yıl OKS, SBS ve ÖSS'de dereceye giren öğrencilere ödül verilmesiyle sona erdi. Türkiye'de ve Ordu'da derece yapan öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi

İha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 14:11:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
çakal çakır IP: 78.161.222.xxx Tarih : 3.12.2008 18:57:33

işte bizim okul yaaaa ben bu sene yeni geldim istanbuldan bu okula eski okulda daha güzel bir okul