7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

İlkyardım kursu

Ordu’nun Ünye ilçesinde, ‘meslek edindirme kursları’ kapsamında bir ilke daha imza atarak yeni bir kurs açıldı.
 
Turizm İşletmecileri Derneği, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Ünye Belediyesi işbirliği ile açılan kursta, acil durumlarda yapılabilecek ilkyardım konuları öğretilecek. Açılan ilkyardım kursunun ilk dersine Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, Halk Eğitim Müdürü Celal Acar ve Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Hüseyin Şimşek da katıldı. Kursun açılışının turizm haftasına denk gelmesi nedeniyle oldukça sevindiklerini belirten Hüseyin Şimşek, "Dernek olarak talepte bulunduğumuz ilk yardım kursunun açılması bizleri sevindirdi. Önemli bir konudaki eksiklik bu sayede bir nebzede olsa giderilecektir" dedi. 

Ünye Halk Eğitim Müdürü Celal Acar ise Turizm İşletmecileri Derneği tarafından talep edilen ve Ünye Belediyesi tarafından desteklenen kursun bir ilk olduğunu kaydederek, "Bu ilkin başarılmasında emeği geçen Turizm İşletmecileri Derneği’ne, Ünye Belediyesi’ne ve Sağlık Grup Başkanlığı’na çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu. 

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu ise belediyesinin her alanda ilklere imza attığını belirterek, "Bizim için insanların sağlığı her şeyin başındadır. Bu kursta yetiştirdiğimiz kursiyerler sayesinde insan ölümlerinin önüne bir nebzede olsun geçmiş olacağız. Yine Ünye Belediyesi olarak bir ilki daha başlatarak cankurtaran ekiplerimizi kuracağız ve muhtemel olayların yaşanmasını önleyeceğiz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 14:40:45
Güncelleme :15 Nisan 2008 Salı 14:43:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?