7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

İş adamından okul birincisine laptop

İstanbul'da yaşayan Ordulu Yeminli Mali Müşavir, Finansman ve Muhasebe Doktoru Hakkı Dede tarafından yeniden yapılarak modernize edilen ve dedesinin adını verdiği Perşembe Büyükağız köyünde bulunan İsmail Dede İlköğretim Okulu'nda yıl sonu gecesi düzenlendi.

1970 yılında köy okulunun yapımına öncülük eden İsmail Dede'nin torunu iş adamı Hakkı Dede, günümüzün şartlarında oldukça yıpranan ve onarıma gerek duyulan köy okulunu bir yıl önce dedesinin anısına yeniden yaptırdı. Okulu yeniden inşa ettirmek için 'Eğitime Yüzde 100 Destek' kampanyası kapsamında protokol imzalayan Hakkı Dede, 10 derslikli okulu 440 bin YTL harcayarak 10 ay gibi kısa bir zamanda bitirdi. Okulun yeniden açılmasıyla yıl boyunca rahat ve modern ortamda eğitim ve öğretim gören öğrenciler, karnelerini aldıktan sonra yıl sonu gecesi düzenledi.

Okul bahçesinde düzenlenen yıl sonu gecesine Medreseönü Belediye Başkanı Mustafa Tandoğan, ilçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Turgut, Çaytepe İlköğretim Okulu Müdürü Recep Çoluk, Öğretmenevi Müdürü Özgür Öztürk de katıldı.

Okulun yapımında büyük katkıları olan iş adamı Hakkı Dede ile İHA Bölge Müdürü Ali Yılmaz Ergen yoğun programları sebebiyle törene katılamadı. Programın başında davetlilere bir konuşma yapan İsmail Dede İlköğretim Okulu Müdürü Burçin Aydın, okulun yapımında büyük emekleri olan Hakkı Dede ile İHA Bölge Müdürü Ali Yılmaz Ergen'e teşekkür etti. Okulun yeniden eğitime kazandırılmasıyla birçok yenilik ve başarıya imza attıklarını belirten Aydın, okulda hafta sonu yetiştirme kursu açarak dershaneye gidemeyen öğrencilerin bu eksikliklerinin giderildiğini, Ulaştırma Bakanlığı'nın desteğiyle okula bilgisayar sınıfı kazandırıldığını, bu sınıfın halkın kullanımına da açıldığını belirtti. İl başarı değerlendirme sınavlarında da başarılı sonuçlar aldıklarını kaydeden Aydın, "Son 3 sınavda 4. sınıfımız ilçe birincisi, son sınavda 5. sınıf öğrencimiz Şeydanur Yar ilçe birincisi oldu. Okulumuz 7. sınıf öğrencimiz Hatungül Kahraman ilçede yapılan Cumhuriyet ve Atatürk koşularında ilçe ikincisi oldu" dedi.

OKUL BİRİNCİSİNE LAPTOP

Konuşmaların ardından program şiirlerin okunması, ana sınıfı öğrencilerinin şarkılar söylemesi ile devam etti. Ana sınıfı öğrencilerinden oluşan koronun 10. Yıl Marşı'nı söylemesi büyük ilgi gördü. Programın sonuna doğru ödül törenine geçildi. Okulun her türlü eksiğini karşılayan işadamı Hakkı Dede, her sınıfta başarı derecesinde ilk 3'e giren toplam 24 öğrenciye birer çift ayakkabı hediye ederken, okul birincisini ise laptop ile ödüllendirdi. Okul birincisi Murat Ordu'nun laptop ödülünü, okul müdürü Burçin Aydın, okul ikincisi Zafer Usta'nın ödülünü ilçe milli eğitim müdürü Mustafa Turgut, 3. Gürol Çakır'ın ödülünü ise Medreseönü Belediye Başkanı Mustafa Tandoğan takdim etti.

Törende ayrıca okul müdürü Burçin Aydın, öğretmenlere birer demet gül hediye ederek bir yıl boyunca gösterdikleri özveriden dolayı teşekkür etti.

.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2008 Cumartesi 13:54:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?