7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

İş adamlarından Acaristan ziyareti

Acaristan Özerk Cumhuriyeti'ne Fatsa Sanayici İşadamları Derneği (FASİAD) organizasyonunda ticari gezi düzenleyen Fatsalı iş adamları, ilçeye önemli izlenimlerle döndü. 

Sarp Sınır Kapısı'nda Acaristan Ekonomi Bakan Danışmanı Iraklı Gogoradze, Ekonomi Bakanlığı İdari İşler Genel Müdürü Tahmaz Şavadze ve Giresunlu iş adamı Çağtay Yaman tarafından karşılanan Fatsa heyeti, ilk ziyaretini Acaristan Başkonsolosu Kazım Çavuşoğlu'na gerçekleştirdi. Buradaki ziyarette Acaristan Ticaret Ataşesi Volkan Ağar da hazır bulundu. Heyet, ilk gün son olarak Acaristan Ticaret Odası'nı ziyaret etti ve buradaki iş adamlarıyla ticari faaliyetler ve ticari ilişkiler konulu bir sohbet yaptı. 

Fatsa heyeti, ziyaretin ikinci gününde iş adamı Nuri Sarı'ya ait Georgian Kar-Sa isimli tekstil fabrikasını ziyaret etti. Daha sonra içerisinde bin çeşit ağaç olduğu öğrenilen botanik bahçesini gezen Türk iş adamları, ardından Kobileti Kaymakamı'nı makamında ziyaret etti. Kobileti Kaymakamı Otar Khinikadze, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan'ın hediyesine karşılık olarak bir kılıç takdim etti.
Heyet, Kobileti Kaymakamlığı'ndan sonra Acaristan Maliye ve Ekonomi Bakanı Vaja Bolkuvadze'yi ziyaret etti. Bakan Bolkuvadze, Fatsalılara en iyi reklamın iş adamları tarafından yapıldığını kaydederek, "İş adamları yaptıkları yatırımlarla diğer yatırım yapacaklara da örnek olmalıdır. Biz Türkiye ile her zaman iş birliğine hazırız ve her konuda yarımcı oluruz" dedi.

HÜKÜMET BAŞKANI VARŞALOMİDZE YATIRIM İÇİN 1 AY ZAMAN VERDİ
Bu ziyaretin ardından Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Fatsa Ticaret Odası Başkanı Fahri Tanrıkulu, FASİAD Başkanı Hasan Gül ve Türk iş adamı Çağatay Yaman, Acaristan Başkonsolusu Volkan Ağar ile birlikte Acaristan Hükümet Başkanı Levan Varşalomidze'yi ziyaret etti. Ziyarette Fatsa Belediye Başkanı Anlayan, Acara ve Fatsa'nın komşu olmakla beraber iki kardeş şehir gibi olduğunu belirterek, "Bu sıcak ilişkinin bundan sonra ticari ilişkiye dönüşeceğine inanıyoruz" diye konuştu.
Acaristan Hükümet Başkanı Levan Varşalomidze ise, kardeşlik ilişkilerinin artık somut yatırımlara dönüşmesi gerektiğini vurgulayarak, "İki ülke arasındaki dostluk ne kadar iyi olursa, ticaret de o kadar iyi olacaktır. Bizler burada her zaman desteğe hazırız. Ben Mayıs ayı sonunda Fatsa'yı da ziyaret etmeyi düşünüyorum. Ben Fatsalılara 1 ay zaman veriyorum. Bir ay sonra Fatsalılardan burada somut bir proje bekliyorum" şeklinde konuştu. 

Ziyaretin sonunda Fatsa heyeti, Acaristan Hükümet Başkanı'na Fatsa'nın nostaljik resmini hediye etti. Fatsa heyetine ikinci günün akşamında Maliye ve Ekonomi Bakanı Vaja Bolkuvadze, Tarım Bakanı Enzar Dzirkvadze, Sağlık Bakanı Levan Antadze, Batum Belediye Başkanı Robert Çheidze'nin de katıldığı bir yemek verildi. 

Fatsalı iş adamları, ziyaretlerinin son gününde yatırım yapmayı düşündükleri bazı yerleri gezdikten sonra Acaristan'dan ayrıldılar.

.
Yayın Tarihi : 31 Mart 2008 Pazartesi 13:28:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?