6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

İş adamlarından bankalara uyarı

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Tanrıkulu, bazı bankaların uygulamaları ile ilgili aldığı duyumlara tepki göstererek, "Bugün fırsatçılık yapanlar, yarın bizleri yanlarında bulamayacaktır" dedi.


Son zamanlarda yaşanan ekonomik sıkıntılar ve ticaretteki daralmanın herkesi tedirgin ettiğini belirten Fahri Tanrıkulu, "Bir taraftan dünyada yaşanan küresel krizin Türkiye'ye yansımaları bizi olumsuz etkilerken, bir taraftan da bölgemize has sıkıntılar üst üste gelmiştir. Son 2-3 aydır bölgemizde fındıktan dolayı zaten bir ekonomik daralma yaşıyorduk. Bir de şimdi bunun üzerine gelen genel ekonomik sıkıntılar hepimizde, 'Acaba ne olacak?' endişelerini gündeme getirdi. Piyasalarda nakit sıkıntısı had
safhaya ulaştı. Esnafımız ve işadamlarımız çeklerini, senetlerini ödemekte zorlanmaktadır. Böyle durumlarda bankacılık sektörünün tutum ve davranışları her zamankinden daha önemli hale gelmiştir" diye konuştu.

"BANKALARIN DİKKATİNİ ÇEKMEK İSTİYORUM"
İşadamları olarak daha önceki yıllarda da benzer sıkıntılı dönemlerden geçtiklerini ifade eden Başkan Tanrıkulu, "Elbette bugünler de geçecektir. Ancak bu noktada bölgemizde faaliyet gösteren bankaların dikkatini çekmek istiyorum. Bazı bankaların daha önce rahatlıkla kredi verdikleri işadamlarımıza kredi yenilemekte veya yeni kredi vermekte nazlı davrandıkları, vadeler ve faiz konusunda fırsatçılık yaptıkları şeklinde duyumlar almaktayız. Biz Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası olarak bölgemizde faaliyet gösteren bankaları dikkatle izliyoruz. Hangi bankaların işadamlarımıza karşı bu dönemde ne tür uygulamalar içinde olduklarını takip ediyoruz. Bankacılık demek, güneşli havada şemsiye tutup yağmur yağdığında şemsiyeyi geri almak olmamalıdır. Yağmurlu havada şemsiyeyi geri alanlarla almayanları tespit edeceğiz ve zamanı geldiğinde, yani tekrar güneşli günler geldiğinde bizler de o bankalarla olan ilişkilerimizi ona göre değerlendireceğiz. Ortada bir sıkıntı varsa, bu sıkıntıyı reel sektör ve finans sektörü olarak birlikte aşmalıyız. Bugün fırsatçılık yapanlar, yarın bizleri yanlarında bulamayacaktır" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 13:00:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kemal52 IP: 212.183.136.xxx Tarih : 31.10.2008 14:56:50

banka hayir kurumu degilki isine gelen alir isine gelmeyen almaz 2000 li yillara dogru faizler firladiginda servetine servet katanlar bir gecede dovizle 2 ye katlayanlar oldugunda bankalar iflas ettiginde bise yok kredi vermede nazlaninca hesap sorulacak hadi bakalim acikla bankalarin isimlerini kriz bittiginde nasil hesap sorulcak hep birlikte izleyelim kurudan atmasi guzel tabi