3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

İşadamlarından vefa

İŞADAMLARINDAN ÖĞRETMENLERİNE VEFA

Ordulu iki işadamı, 50 yıl önce mezun oldukları liseye 5 yeni ünite kazandırırken, 3 üniteye lisede öğrenim gördükleri dönemin öğretmenlerinin isimlerini vererek büyük bir vefa örneğine imza attılar.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından '7 Vakıf İnsan' ödülünü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden alan ve Ordu'da eğitim, kültür ve turizm alanında bir yatırımları bulunan işadamı Ergin Karlıbel ve Ordulu

işadamı Yusuf Kaya, 50 yıl önce mezun oldukları liseyi unutmadılar. İşadamları liseye son derece modern yepyeni bir kütüphane, öğretmenler odası, sınav salonu, görsel sanatlar atölyesi, konferans salonu

kazandırdılar. Büyük bir vefa örneği de gösteren iki işadamı 3 üniteye öğrenim gördükleri dönemin öğretmenlerinin isimlerini vererek adlarını yaşattılar. Günümüzün vefakar iki işadamı, 50 yıl öncesinin Ordu Lisesi öğrencileri Ergin Karlıbel ve Yusuf Kaya, kütüphaneye İngilizce öğretmenleri Sevinç Özel ve eşi Baykal Özel'in, öğretmenler odasına öğretmenleri Saadet Bacınoğlu'nun, Görsel Sanatlar Atölyesi'ne öğretmenleri Yekta Kaya'nın isimlerini verdiler. İşadamları sadece konferans salonuna kendi isimlerini verdiler. Sınav salonuna ise bir dönem Ordu'nun iş ve eğitim dünyasına katkıları bulunan Ahmet ve Kemal Karlıbel'in isimleri verilerek anıları yaşatıldı.

50 yıl önce Ergin Karlıbel ve Yusuf Kaya'nın İngilizce öğretmeni olan ve aynı zamanda Ordu Sanatevi (ORSEV) Başkanlığını yapan, Sevinç Özel, iki öğrencisinin okulda yaptırdıkları bu birimlerin büyük bir anlam taşıdığını belirterek, kütüphaneye de kendisinin ve eşinin adını vermelerinin ayrı bir sürpriz olduğunu söyledi. Sevinç Özel, “Bu mutluluğumu daha da artıran ise bu birimlerin açılışını da yine öğrencim olan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yapmış olmasıdır. Bir öğretmen olarak bundan daha güzel bir duygu olamaz” dedi.

İŞADAMLARINDAN ÖĞRETMENLERİNE VEFA
İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2010 Pazartesi 11:14:03
Güncelleme :1 Kasım 2010 Pazartesi 11:21:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?